OVO JE ORUŽJE KOJIM JE PUCANO U "KROKUS SITI HOLU": Uhapšeni državljani Tadžikistana kod Brjanska u automobilu povezanim sa napadom (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

23.03.2024

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema saopštenju, Istražnog komiteta, u terorističkom akti poginulo je više od 60 ljudim a broj stradalih se može dodatno uvećati.

OVO JE ORUŽJE KOJIM JE PUCANO U "KROKUS SITI HOLU": Uhapšeni državljani Tadžikistana kod Brjanska u automobilu povezanim sa napadom (FOTO/VIDEO)

Foto: Telegram/Baza/Printscreen

Istražni komitet Rusije je pokazao oružje napadača u "Krokus siti holu" u Moskvi.

Na snimku koji je Istražni komitet objavio sa mesta terorističkog napada vidi se mitraljez maskirnih boja, kao i municija koji su teroristi koristili, šaržeri za mitraljeze i patrone.

Istražni komitet je takođe demantovao informacije brojnih medija o pronalasku eksplozivne naprave na telu jednog od poginulih u terorističkom napadu u "Krokus siti holu".

Komitet je saopštio da se tela poginulih ispituju. Materijalni dokazi, uključujući oružje i municiju, uzimaju se sa mesta zločina.

Naložena su i već se vrše sva neophodna ispitivanja, uključujući genetička, balistička i uzimanje otisaka prstiju.

Prema saopštenju, Istražnog komiteta, u terorističkom akti poginulo je više od 60 ljudim a broj stradalih se može dodatno uvećati.

Takođe, prema pisanju pojedinih ruskih medija i saznanjima pojedinih Telegram kanala, pripadnici bezbednosti zaustavili su automobil u regionu Brjanska za kojim se tragalo u vezi sa terorističkim napadom u koncertnoj dvorani "Krokus siti hola. Drugi izvori još nisu potvrdili ovu informaciju. Nadležni organi, takođe, ovo nisu potvrdili.

Kako navodi "Baza", automobil sa navodnim zločincima zaustavljen je kod sela Tepli, nekoliko kilometara od granice sa Belorusijom i Ukrajinom. Prema preliminarnim podacima, u automobilu je bilo šest osoba, dvoje je privedeno, a ostali su pobegli. Privedeni su državljani Tadžikistana, navodi Telegram kanal.

Mediji su ranije objavili da su agencije za provođenje zakona tragale za belim Renoom u kojem su osumnjičeni za teroristički napad mogli da pobegnu. Prijavljena je i potraga za sivim automobilom Reno.

Telegram kanal "Astra" tvrdi da policija još nema tragova o osumnjičenima.

- Dostavljeni s podaci o dva automobila Reno, u kojima su se verovatno mogli voziti teroristi. Nema više informacija o počiniocima terorističkog napada - rekao je izvor publikacije.

Istovremeno, "Ostorožno, novosti" objavljuje fotografije ljudi koji su navodno putovali u automobilu zaustavljenom u Brjanskoj oblasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading