"ZAR NIJE VREME DA PODSETIMO NEMAČKU...?" Ruska novinarka zapretila objavljivanjem kompromitujućeg snimka za Olafa Šolca, čeka se reakcija Berlina

Autor:

Svet

01.03.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik, Emanuel Makron, nedavno je rekao da zapadni lideri nisu isključili mogućnost slanja snaga u Ukrajinu.

"ZAR NIJE VREME DA PODSETIMO NEMAČKU...?" Ruska novinarka zapretila objavljivanjem kompromitujućeg snimka za Olafa Šolca, čeka se reakcija Berlina

Foto: Tanjug/AP

Glavni urednik Sputnjika i RT, Margarita Simonjan, objavila je da poseduje audio snimak na kojem visoko pozicionirani oficiri nemačkog Bundesvera razmatraju udare na Krimski most.

- Nešto veoma interesantno su mi dali prijatelji iz vojske baš tog dana kada je nemački kancelar, Olaf Šolc, rekao da NATO ne učestvuje i neće učestvovati u ukrajinskom sukobu. Tako zanimljivo štivo i snimak da baš želim da ga objavim. Da obradujem pratioce. Na tom snimku visoki oficiri nemačke vojske razmatraju kako će bombardovati (pažnja!) Krimski most. I kako da to što lukavije urade kako bi njihov Šolc mogao da nastavi da priča kako s tim nema nikakve veze - napisala je Simonjan.

Prema njenim rečima, na snimku koji traje 40 minuta oficiri Bundesvera pominju i vojnike SAD i Velike Britanije uzgred govoreći kako oni odavno direktno učestvuju u sukobu.

Ona je dodala da se obratila kao novinar ministru inostranih poslova i ambasadoru Nemačke, kao i lično Šolcu.

- Kako ovo shvatiti? Zar nije vreme da Rusija sada podseti Nemačku kako se za završilo dizanje u vazduh ruskih mostova prošli put -navela je ona.

Podsetimo, francuski predsednik, Emanuel Makron, nedavno je rekao da zapadni lideri nisu isključili mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, iako za to trenutno ne postoji konsenzus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading