"NISAM SIGURNA DA ĆE SAHRANA PROTEĆI MIRNO" Julija Navaljna govorila u EP i pozvala da se istraže Putinove finansije na Zapadu (VIDEO)

Autor:

Svet

28.02.2024

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navaljni je preminuo u zatvoru u petak, 16. februara.

"NISAM SIGURNA DA ĆE SAHRANA PROTEĆI MIRNO" Julija Navaljna govorila u EP i pozvala da se istraže Putinove finansije na Zapadu (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo

Julija Navaljna, udovica ruskog opozicionara, Alekseja Navaljnog, koji je 16. februara umro u zatvoru u Rusiji, pozvala je danas evropske političare i zvaničnike da istraže finansijske tokove na Zapadu povezane sa ruskim predsednikom, Vladimirom Putinom, i njegovim saveznicima.

Navaljna je govorila u Evropskom parlamentu u Strazburu, 12 dana nakon što je njen suprug iznenada preminuo u ruskoj kaznenoj koloniji u 47. godini, prenosi Rojters.

Ona je rekla i da nije sigurna da li će sahrana njenog pokojnog muža, koja je planirana za petak na groblju u Moskvi, proteći mirno.

Navaljni je preminuo u zatvoru u petak, 16. februara, a Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki okrug, gde je bio u zatvoru, navela je da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading