"ČIJE JE OVO?" Šojgu razgledao zaplenjeno ukrajinsko oružje, a posebnu pažnju mu privukao bacač granata, odgovor koji je dobio će vas šokirati (VIDEO)

Autor:

Svet

26.02.2024

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šojgu se na snimku čuje kako kaže da zapadno oružje loše funkcioniše u ruskim uslovima i objašnjava se da je Ukrajina dobila "i starih i novih stvari".

"ČIJE JE OVO?" Šojgu razgledao zaplenjeno ukrajinsko oružje, a posebnu pažnju mu privukao bacač granata, odgovor koji je dobio će vas šokirati (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Na društvenoj mreži X kruži snimak, navodno nastao u Avdejevki, a na kojem se vidi ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu, kako razgleda ukrajinsko oružje koje je zaplenjeno tokom borbi u gradu koji su nedavno osvojile ruske snage.

Šojgu zainteresovano razgleda zaplenjenu opremu i oružje, a u razgovoru sa zamenikom komandanta Središnjeg ruskog vojnog okruga, generalom Jevgenijem Cindjajkinom, prema dostupnom prevodu, komentarisalo se da strana oprema, koju su Ukrajinci dobili, "nije dorasla ruskom naoružanju".

Na snimku Šojgu dolazi do bacača granata RBG-6 i zainteresovano ga gleda.

- Čije je ovo - upitao je Šojgu, nakon čega dobija odgovar generala da je "hrvatsko".

Reč je o oružju dometa 400 metara, koje koristi granate kalibra 40 milimetara. Bacače je Hrvatska poslala kao deo vojne pomoći Ukrajini, prenosi Jutarnji.

Prema dostupnom prevodu, Šojgu se na snimku čuje kako kaže da zapadno oružje loše funkcioniše u ruskim uslovima i objašnjava se da je Ukrajina dobila "i starih i novih stvari".

- Ovde imamo ceo potencijal vojne industrije - komentariše general, a Šojgu, između ostalog, kaže da se "zna da je "Kalašnjikov" najbolji, iako ga oni i dalje pokušavaju nadmašiti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading