ZA PSE - PSEĆA SMRT! Svet bruji o neverovatnoj poruci Dmitrija Medvedeva ubijenom ruskom pilotu

Autor:

Svet

21.02.2024

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji predsednik Rusije prešao je sve granice izjavom koju sada prenose svi

ZA PSE - PSEĆA SMRT! Svet bruji o neverovatnoj poruci Dmitrija Medvedeva ubijenom ruskom pilotu

Foto: Tanjug/AP, Wikipedia

Bivši predsednik Rusije a sada zamenik prvog čoveka Veća bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev osvrnuo se javno na ubistvo ruskog pilota Maksima Kuzminova.

"Za psa, pseća smrt", kratko je rekao Medvedev za pilota koji je u avgustu prošle godine uzeo ruski helikopter Mi-8 otišavši s njim u ukrajinsku vazdušnu luku u Harkovu. 

Kuzminov je ubijen ove nedelje kod španskog grada Alikantea, a tamošnja policija istražuje ima li Rusija neke veze s tim.

Medvedev je rekao da ne postoji razlog zašto bi žalio za smrću Kuzminova.

"Rekao sam sve što sam hteo reći", istakao je Medvedev.

Španska novinska agencija EFE objavila je u ponedeljak da je Kuzminov pronađen mrtav u Španiji. Informaciju su naknadno potvrdili i ukrajinski obaveštajci

Kuzminov je dobrovoljno dovezao helikopter iz Rusije u Harkovsku oblast i predao ga ukrajinskoj vojnoj obaveštajnoj službi (GUR), koja ga je čekala.

Iz GUR-a su tvrdili kako je tokom operacija pribavljena vredna dokumentacija i tajna tehnička oprema.

Pilot je ispričao da je njegov motiv bilo protivljenje ruskoj invaziji na Ukrajinu. Istakao je da ne želi biti deo toga.

U zamenu za sprovođenje ove posebne operacije ponuđena su mu jamstva sigurnosti, novi dokumenti i novčana naknada u iznosu od pola miliona američkih dolara.

Kuzminov je tokom operacije zadobio povrede. Prema ukrajinskoj verziji priče, druga dva člana posade odlučila su da se "ne predaju i izgubili su živote pri sletanju".

Radilo se o prvoj operaciji tokom ovog rata u kojoj su Ukrajinci uspeli da zarobe novu rusku letelicu u borbenom stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading