ZA KONAČNI UDARAC SPREMNO 150.000 VOJNIKA: Njujork tajms o nadmoći Ruske armije na frontu: Napreduju iz pet pravaca istovremeno! (VIDEO)

Autor:

Svet

19.02.2024

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage trenutno vrše intenzivan napad duž gotovo cele borbene linije, sa namerom da razvuku i oslabe jedinice Oružanih snaga Ukrajine, te spreče upotrebu rezervnih snaga u određenoj oblasti.

ZA KONAČNI UDARAC SPREMNO 150.000 VOJNIKA: Njujork tajms o nadmoći Ruske armije na frontu: Napreduju iz pet pravaca istovremeno! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Prema pisanju Njujork tajmsa, opasnost od prodora u odbrambenim linijama postoji u pet pravaca istovremeno.

Najnoviji izveštaji ukazuju da je ruska komanda koncentrisala značajnu vojnu silu, sa 110.000 vojnika na Kupjanskom i Limanskom pravcu, dok se oko 40.000 vojnika nalazi u oblasti oko Mariupolja.

Cilj ruske komande je da dovede Generalštab Oružanih snaga Ukrajine u situaciju gde bi svaki potez rezervi mogao izazvati kritičnu situaciju u određenom pravcu, potencijalno dovodeći do probijanja fronta. U ovom trenutku, ruske trupe napadaju u pet pravaca, svaki od kojih bi mogao postati glavni pravac napada.

 

Sve zavisi od odluka koje će doneti komanda Oružanih snaga Ukrajine.

Ruski generalštab je koncentrisao značajne snage kod Kremene, Bahmuta (Časov Jar), Avdejevke, Marinke i u oblasti Rabotina. Postoji realna opasnost od daljeg kolapsa fronta na bilo kojem od ovih pravaca. Važno je napomenuti da Oružane snage Ukrajine još uvek nisu uspele da uspostave čvrstu liniju odbrane, što može imati ozbiljne posledice s obzirom na trenutni vojni pritisak.

U isto vreme, neki ukrajinski izvori ukazuju na nesposobnost Sirskog i Generalštaba da adekvatno planiraju ozbiljne operacije čak i u defanzivi, dodajući da operacija u Avdejevki otkriva nedostatke u strategiji.

Samostalno povlačenje jedinica iz Avdejevke ukazuje na slabost novog glavnokomandujućeg, podsećajući na moguće izazove u izvršavanju njegovih naređenja, što u sadašnjoj kritičnoj situaciji predstavlja ozbiljan problem.

Ukrajinske Oružane snage se sada suočavaju sa ključnom odlukom, a od njihove sposobnosti da efikasno reaguju na ruski pritisak zavisiće ishod ove značajne vojne konfrontacije, piše TV Front.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading