UKRAJINCI NAM NE DOLAZE ZBOG RATA, VEĆ DA BI BESPLATNO STANOVALI: Brutalna izjava pobednika parlamentarnih izbora

Autor:

Svet

19.02.2024

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina je tokom vikenda saopštila da je povukla svoje trupe iz razorenog istočnog grada Avdijevke kako bi izbegla da ih opkole ruske snage

UKRAJINCI NAM NE DOLAZE ZBOG RATA, VEĆ DA BI BESPLATNO STANOVALI: Brutalna izjava pobednika parlamentarnih izbora

Foto: Tanjug/AP

Holandski desničar i pobednik parlamentarnih izbora Gert Vilders komentarisao je danas dolazak ukrajinskih izbeglica u tu zemlju, ocenivši da Ukrajinci ne beže zbog rata, već zbog besplatnog stanovanja i zdravstva.

"Ukrajinci hrle u Holandiju iz cele EU, ne zbog rata, već besplatnih stanova, zdravstva i naših poslova. Holandija je ponovo seoska kuda Evrope", napisao je Vilders na društvenoj platformi X.

On je takođe naveo da su to primetili u centru za registraciju u Utrehtu gde, kako kaže, stotine Ukrajinaca pristiže svake sedmice.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je severoistočni sektor linije fronta i grad Kupijansk, gde se sastao sa trupama koje se bore protiv ruskih snaga, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Zelenski je posetio komandno mesto brigade koja brani Kupijansk, koji je meta pojačanog ruskog napada od sredine jeseni, prenosi Rojters, dodajući da je tom prilikom uručio priznanja vojnicima i sa komandantom brigade razgovarao o zalihama opreme i municije.

Grad Kupijansk ukrajinske snage oslobodile su 2022, nakon što ga je ruska vojska zauzela tokom ofanzive u februaru te godine, a u Kijevu smatraju da Moskva nije odustala od namere da povrati kontrolu nad tim gradom, koji se nalazi u blizini drugog po veličini ukrajinskog grada Harkova.

Ukrajina je tokom vikenda saopštila da je povukla svoje trupe iz razorenog istočnog grada Avdijevke kako bi izbegla da ih opkole ruske snage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading