SITUACIJA NA ISTOČNOM FRONTU: Ukrajinska PVO tvrdi: Oborili ruski Suhoj, 12 bespilotnih letelica i krstareću rakaetu!

Autor:

Svet

18.02.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska protivvazdušna odbrana (PVO) ostvarila je značajan uspeh oborivši ruski borbeni avion "Suhoj-34", saopštio je danas komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, Nikola Oleščuk.

SITUACIJA NA ISTOČNOM FRONTU: Ukrajinska PVO tvrdi: Oborili ruski Suhoj, 12 bespilotnih letelica i krstareću rakaetu!

Foto: shutterstock, Tanjug/AP

Osim toga, Oleščuk je izjavio da su ukrajinske PVO snage oborile čak 12 ruskih dronova i krstareću raketu X-59, prema informacijama koje prenosi Rojters.

Ovo je samo najnoviji podatak u nizu uspeha koje ukrajinske snage postižu u odbrani vazdušnog prostora.

Juče je komanda ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva objavila da su oborena dva ruska lovca-bombardera "Suhoj-34" i jedan lovac Suhoj-35 iznad istočne Ukrajine, prenosi Tanjug.

Sve ove akcije jasno svedoče o odlučnosti i sposobnostima ukrajinskih PVO snaga da efikasno suprotstave ruskom vazduhoplovstvu. Ove vesti dolaze u vreme kada je napetost između Ukrajine i Rusije na visokom nivou, a ukrajinske snage očigledno pokazuju svoju sposobnost da brane svoj vazdušni prostor.

Nikola Oleščuk ističe da je obaranje ruskih aviona i dronova rezultat odlične koordinacije i brze reakcije ukrajinskih PVO snaga. On takođe naglašava da će Ukrajina nastaviti sa snažnim odbrambenim merama kako bi zaštitila svoj suverenitet i integritet.

Ove vesti ne samo da osnažuju moral ukrajinskih vojnika, već i šalju snažnu poruku međunarodnoj zajednici o sposobnostima ukrajinskih PVO snaga. Nastavak ovakvih uspeha mogao bi imati značajan uticaj na dinamiku situacije u regionu i doprineti globalnom razumevanju kompleksnosti sukoba između Ukrajine i Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Pravda

24.02.2024 18:19

Ha, ha, ha kakav vic oborili najmodernije