TRAMP IMA JAKA LEĐA, IZA KAMPANJE STOJI MOĆNI IGRAČ! Od Bajdena su dobili sve NA TACNI, oni ga OBRISALI!

Autor:

Svet

10.02.2024

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Džo Bajden dobio je značajno manju podršku od industrije nafte i gasa, sa svega 635.000 dolara za svoju kampanju, uprkos rekordnoj proizvodnji nafte tokom njegovog mandata u Beloj kući.

TRAMP IMA JAKA LEĐA, IZA KAMPANJE STOJI MOĆNI IGRAČ! Od Bajdena su dobili sve NA TACNI, oni ga OBRISALI!

Foto: Tanjug/AP, Pixabay.com

Prema izveštaju Blumberga, američka industrija nafte i gasa iznela je jasnu podršku Donaldu Trampu za predsedničku funkciju, uloživši značajnu sumu od 7,36 miliona dolara u njegovu kampanju.

Ova cifra je gotovo deset puta veća u odnosu na sredstva koja je njegova republikanska suparnica Niki Hejli prikupila, koja su iznosila 807.000 dolara.

Podrška industrije nafte i gasa

Pored toga, predsednik SAD Džo Bajden dobio je značajno manju podršku od industrije nafte i gasa, sa svega 635.000 dolara za svoju kampanju, uprkos rekordnoj proizvodnji nafte tokom njegovog mandata u Beloj kući, prenosi Sputnjik.

Stavovi industrije i politika

Iako je proizvodnja nafte i gasa u SAD cvetala prošle godine, većina u industriji tvrdi da je to bilo uprkos Bajdenovoj politici, a ne zahvaljujući njegovim potezima. Udruženja u sektoru nafte i gasa često su kritikovala Bajdenovu energetsku politiku, navodeći da je "neprijateljska" prema toj grani industrije, i da podriva američku privredu i radna mesta, prenosi portal Oilprajs.

Podsetimo, kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp poručio je da presuda suda u Vašingtonu po kojoj nema imunitet, "uništava američku naciju".

- Predsednik Sjedinjenih Država mora da ima pun imunitet kako bi mogao da radi ono ono što je dobro za našu zemlju. Ne sme se dozvoliti da ova presuda koja uništava američku naciju ostane na snazi - naveo je Tramp na svojoj društvenoj mreži TruthSocial, reagujući na odluku suda u Vašingtonu u kojoj se navodi da bivši predsednik SAD nema predsednički imunitet i da može biti tužen po optužbama za zaveru da je hteo da poništi rezultate izbora 2020. godine.

(Sputnjik)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading