STOP ZA PUTINOVOG PROTIVNIKA NA IZBORIMA: Nadeždinu zabranjeno da se kandiduje, evo KOJI JE RAZLOG obrta

Autor:

Svet

08.02.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putinu je upravo očišćen put ka novoj pobedi na izborima

STOP ZA PUTINOVOG PROTIVNIKA NA IZBORIMA: Nadeždinu zabranjeno da se kandiduje, evo KOJI JE RAZLOG obrta

Foto: Kirill Zykov / Sputnik / Profimedia, Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool, File

Ruska Centralna izborna komisija (CIK) u četvrtak je diskvalifikovala Borisa Nadeždina iz kandidature na martovskim izborima zbog, kako je rekla, grešaka u potpisima.

Nadeždin, koji se kandidovao na listi male stranke desnog centra Građanska inicijativa, predao je 100.000 potpisa potrebnih za registraciju prošle sedmice.

Međutim, Centralna izborna kosmisija Rusije ne toleriše grešku veću od 5 posto.

“Radna grupa Centralne izborne komisije Rusije prijavila je 15 posto nedostataka u potpisima koje sam predao 31. januara”, napisao je Nadeždin u objavi na svom Telegram kanalu.

Ruski zakon zahteva od potencijalnih kandidata koji se kandiduju iz stranke bez predstavnika u parlamentu da prikupe 100.000 potpisa podrške, prenosi Telegraf.rs.

Niko realno nije ni očekivao da će Nadeždin pobediti čak i ako mu se dopusti da se kandiduje, s obzirom na Putinovu dugu dominaciju i kontrolu nad zemljom.

Šef Kremlja gotovo je siguran da će osvojiti svoj peti predsednički mandat, produžujući svoju 24-godišnju vladavinu Rusijom, uključujući i osam godina dužnosti premijera.

Međutim, Nadeždinova kampanja privukla je pažnju javnosti zbog njegovog snažnog protivljenja onome što Kremlj naziva svojom “specijalnom vojnom operacijom” u Ukrajini.

On kaže da je Putin napravio “fatalnu grešku” time što je započeo sukob i obećao da će ga okončati pregovorima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading