VELIKI GUBITAK ZA PALESTINCE: IDF UNIŠTIO HAMASOVO VOZILO! Izraelska vojska ubila šefa specijalnih snaga policije! (VIDEO)

Autor:

Svet

07.02.2024

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sredu uveče, grad Rafi na jugu Gaze bio je poprište tragičnog događaja koji je šokirao palestinsku zajednicu.

VELIKI GUBITAK ZA PALESTINCE: IDF UNIŠTIO HAMASOVO VOZILO! Izraelska vojska ubila šefa specijalnih snaga policije! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Izraelske odbrambene snage (IDF) izveštavaju o napadu na Hamasovo policijsko vozilo, što je rezultiralo pogibijom šefa specijalnih snaga Hamasove policije, Majdija Abd al-Aala.

Palestinski mediji odmah su preneli vesti o ovom događaju, označavajući incident kao ciljano ubistvo od strane IDF. Prema dostupnim izveštajima, vozilo u kojem se nalazio šef specijalnih snaga bilo je meta preciznog napada koji je doveo do tragičnog ishoda.

 

 

Majdi Abd al-Aal bio je poznata ličnost u Hamasovoj policiji, a njegova smrt ostavlja duboku prazninu u njihovim redovima. Njegova uloga u specijalnim snagama bila je ključna za održavanje reda i sigurnosti na teritoriji Gaze, a njegova smrt predstavlja veliki udarac za Hamas.

Izraelska vojska, putem Jerusalem Posta, potvrdila je odgovornost za ovaj napad, ističući da je akcija imala za cilj neutralizaciju osobe koja je predstavljala pretnju izraelskoj bezbednosti.

Međutim, ova vest izazvala je oštre reakcije i osude međunarodne zajednice, koja apeluje na smirivanje tenzija i traži dijalog kao sredstvo rešavanja konflikta.

Podsetimo, danas je palestinski Hamas je saopštio je da je pozitivno odgovorio na međunarodni predlog o primirju u Pojasu Gaze i oslobađanju talaca.

U saopštenju objavljenom na Telegram kanalu palestinske grupe ističe se da je ta grupa predlog prihvatila "u pozitivnom duhu", da bi se "obezbedio sveobuhvatan prekid vatre, okončala agresija, ukinula opsada i razmenili zarobljenici", prenosi Al Džazira.

U izradi predloga učestvovali su Katar, Egipat, SAD i Izrael, čiji su se predstavnici sastali u Parizu.

Za to vreme, iz Gaze stižu užasne vesti.

Više od petine preostalih talaca koje palestinska militantna grupa Hamas drži u Gazi je mrtvo, objavio je danas Njujork tajms, pozivajući se na izveštaj izraelske vojske.

Iz IDF su zaključili da je preminulo najmanje 32 od preostalih 136 talaca koje je Hamas oteo tokom napada na Izrael 7. oktobra.

Situacija na Bliskom istoku već je napeta, a ovaj incident dodatno pogoršava odnose između Izraela i Palestine. Međunarodna zajednica je pozvana da interveniše i pruži podršku mirovnim naporima kako bi se sprečila dalja eskalacija nasilja i očuvala stabilnost u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading