DA LI STE GA VIDELI? Policija nudi više od 23.000 evra za informaciju o napadaču na ženu i dve ćerke

Autor:

Svet

04.02.2024

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaljujući se javnosti zbog brojnih poziva, policija je rekla da je pomoć građana ključna

DA LI STE GA VIDELI? Policija nudi više od 23.000 evra za informaciju o napadaču na ženu i dve ćerke

Foto: Londonska policija

Britanska policija je danas ponudila nagradu od 20.000 funti (23.370 evra) svakome ko pruži informaciju koja bi dovela do hapšenja Abdula Ezedija, glavnog osumnjičenog da je u sredu izvršio hemijski napad u Klepamu, na jugozapadu Londona.

Intenzivna potraga zasad nije dala rezultate, a Ezedi, osumnjičen da je napao 31-godišnju ženu i njene dve ćerke, još nije lociran.

Britanski detektivi su upozorili da se svako ko mu pomaže suočava sa hapšenjem, i dodaju da veruju da postoje pojedinci koji kriju njegovu lokaciju, preneo je Gardijan.

Policijski komandant Džon Savel rekao je danas da je laboratorijskim analizama utvrđeno da je u tečnosti koju je koristio u napadu bila "veoma jaka korozivna supstanca, moguće tečni natrijum hidroksid ili tečni natrijum karbonat".

On je rekao da su nalazi upoređeni sa uzorcima zaplenjenim u Ezedijevom domu u Njukaslu.

Povređena žena, koja je navodno bila u vezi sa Ezedijem, nalazi se u kritičnom, ali stabilnom stanju u bolnici, nakon što je zadobila trajne povrede.

Zahvaljujući se javnosti zbog brojnih poziva, Savel je rekao da je pomoć građana ključna.

"Ponuđena je novčana nagrada za informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja.

Upozoravam svakoga ko pomaže Ezediju u izbegavanju hapšenja, ukoliko ga krijete ili pomažete mu, bićete takođe uhapšeni. Naša linija za hapšenje osumnjičenog je otvorena 24 sata dnevno, dok detektivi rade neprekidno", poručio je Savel.

Policija je objavila danas najnoviju informaciju o njegovoj poslednjoj poznatoj lokaciji - viđen je u sredu u 21.33, kada je napustio podzemnu stanicu Tauer Hil.

Ćerke povređene žene, stare tri i osam godina, takođe su povređene u napadu, iako njihove povrede nisu opasne kako se prvobitno mislilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading