OKOVALI MU NOGE, BRANILI MU DA SPAVA, VEZIVALI MU RUKE I OČI...! Palestinski doktor opisao strahote koje je preživeo u izraelskom zatvoru! ZA 45 DANA SMRŠAO 25 KILOGRAMA! (VIDEO)

Autor:

Svet

04.02.2024

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maruf je istakao da mučenje koje je pretrpeo ne može biti adekvatno opisano, te da samo oni koji su prošli kroz slično iskustvo mogu da razumeju patnje koje je pretrpeo.

OKOVALI MU NOGE, BRANILI MU DA SPAVA, VEZIVALI MU RUKE I OČI...! Palestinski doktor opisao strahote koje je preživeo u izraelskom zatvoru! ZA 45 DANA SMRŠAO 25 KILOGRAMA! (VIDEO)

Foto: Printscreen X @BaruchYedid

Palestinski doktor Said Abdulrahman Maruf tvrdi da je bio izložen mučenju tokom 45 dana provedenih u izraelskom pritvoru, gde je bio držan zajedno sa još više od 100 zatvorenika.

Maruf je izjavio da su ga izraelske snage mučile na različite načine, uključujući okivanje nogu, vezivanje ruku i očiju, kao i da mu nisu dozvoljavali da spava.

Tokom pritvora, tvrdi da nije imao normalne uslove za spavanje, da je smršao više od 25 kilograma i izgubio osećaj za ravnotežu. Dodatno, Maruf je istakao da mučenje koje je pretrpeo ne može biti adekvatno opisano, te da samo oni koji su prošli kroz slično iskustvo mogu da razumeju patnje koje je pretrpeo.


Nakon 45 dana provedenih u pritvoru, Maruf je oslobođen i prebačen do prelaza u kibucu Kerem Šalom na jugu Izraela, gde ga je preuzeo Crveni krst. Trenutno radi u bolnici u Gazi, ali izražava zabrinutost zbog sudbine svoje supruge i petoro dece, čiji je status trenutno nepoznat.

Rekao je da je radio kao pedijatar 23 godine i da nije počinio nikakav zločin.


Izraelska vojska se još uvek nije oglasila povodom Marufovih tvrdnji, ali je najavila da će se oglasiti u narednom periodu. Ranije, izraelska vojska je negirala optužbe o gađanju ili zlostavljanju civila, uz kontranapad na Hamas, optužujući ih da koriste bolnice za vojne operacije, što je tvrdnja koju ova palestinska militantna grupa negira.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading