ISPLIVALI NOVI DETALJI NAPADA NA CRKVU U ISTANBULU! Turska policija otkrila šta se desilo u krvavom napadu: Napadači se uspaničili, zbog ovoga su pobegli sa mesta zločina!

Autor:

Svet

29.01.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je odmah pošto se dogodio napad izvršila brojne racije, a privedeni su državljani Tadžikistana, Rusije i Turske.

ISPLIVALI NOVI DETALJI NAPADA NA CRKVU U ISTANBULU! Turska policija otkrila šta se desilo u krvavom napadu: Napadači se uspaničili, zbog ovoga su pobegli sa mesta zločina!

Foto: Tanjug/AP

Turska policija objavila je nove informacije o napadu na crkvu u Istanbulu. Oni su saopštili da su priveli 51 osobu koja se dovodi u vezu sa napadom ili samim napadačima.
Podsećamo, ranije je saopšteno da je stradao 52-godišnji Čihan Tunčer.

Policija je odmah nakon napada izvršila brojne racije i privela državljane Tadžikistana, Rusije i Turske.

Na slučaju je radila ekipa od 150 ljudi, a prvo su otkrivena vozila osumnjičenih. Ekipe su pratile trasu vozila i utvrdile kuda su osumnjičeni otišli. Pored toga, 23 osobe za koje se sumnja da su umešane u napad predate su centru za deportaciju, a policija nastavlja postupak za 28 osumnjičenih - precizirali su oni.

Identifikovano je i vozilo koje su koristili za incident. Naime, pre godinu dana uvezen je iz Poljske u Tursku.

- Utvrđeno je da su se osumnjičeni uspaničili i pobegli jer se pištolj zaglavio - ističu u policiji.

Odgovornost za napad preuzela je "Islamska država", navodeći da je to odgovor na pozive vođe ove terorističke organizacije da napadnu Jevreje i hrišćane, prenosi Dnevni avaz.

Podsetimo, u oružanom napadu na katoličku crkvu koji se dogodio juče u Istanbulu tokom nedeljne molitve, došlo je do tragične pogivije jedne osobe, dok je više ljudi ranjeno. Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja izjavio je da su napadači nosili maske i izvršili napad tokom molitve, prenoseći šokantne vesti o ovom događaju, prenose "RIA

Jelikaja je naveo da su dvojica napadača nosili maske i da su "učestvovali" u nedeljnim molitvama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading