STRAVIČNA ISTINA O ZLOSTAVLJANJU U AFRIČKIM REZERVATIMA: Zlostavljanje i silovanje u afričkim parkovima!

Autor:

Svet

27.01.2024

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nasilje i zlostavljanje u ime zaštite prirode

STRAVIČNA ISTINA O ZLOSTAVLJANJU U AFRIČKIM REZERVATIMA: Zlostavljanje i silovanje u afričkim parkovima!

Foto: Daily Mail Online/Printscreen


Porodica je krenula u potragu za medom u spektakularnoj Kongovskoj prašumi, ali su umesto toga postali žrtve užasa. Muškarac je bio zatečen kako sakuplja med i bio je brutalno zlostavljan od strane stražara koji rade za dobrotvornu organizaciju African Parks. Njegove rane su zarasle uz pomoć tradicionalnih lekova, ali su ožiljci vidljivi i njegova psihička patnja je intenzivna. Ovo je samo jedna od optužbi protiv naoružane milicije koju vodi African Parks.

 

 


Sumnje i optužbe

African Parks je brzo rastuća dobrotvorna organizacija koja upravlja zaštićenim područjima širom 12 zemalja. Optužbe za nasilje, silovanje i zlostavljanje uključujući i ovu miliciju za zaštitu prirode, predstavljaju ozbiljan problem.

Uticaj na lokalno stanovništvo

Mnogi Baka ljudi su prestravljeni da uđu u šume nakon pretnji, nasilja i upozorenja o zabrani pristupa od strane ove milicije, iako su turisti spremni da plate velike sume novca kako bi posetili ova područja i gledali gorile.

Nepravda i patnja

Pripadnici Baka zajednice su svedočili o zlostavljanju, pretnjama i nasilju koje su pretrpeli od strane stražara, a mnogi se plaše da pričaju jer se boje posledica. Mnogi su pretrpeli fizičke i psihičke traume, a njihov način života je ozbiljno narušen.

Borba za pravdu i dostojanstvo

Žrtve ovih užasnih događaja bore se za pravdu i dostojanstvo. Mnogi su ogorčeni na African Parks i traže promene u njihovom postupanju prema lokalnom stanovništvu.

Bez zaštite i podrške

Iako su dobile podršku od strane nevladinih organizacija, žrtve se suočavaju sa nedostatkom zaštite i podrške u ostvarivanju pravde. Mnogi su ostali bez adekvatne medicinske pomoći i finansijske nadoknade za pretrpljene traume.

Uticaj na zajednicu

Ova vrsta nasilja i zlostavljanja ima dugoročne posledice na zajednicu, kako na fizičkom, tako i na mentalnom nivou. Mnogi se plaše za svoju budućnost i traže promene u postupanju organizacija poput African Parks.

Nepravda i patnja

Ove priče o nasilju i zlostavljanju su daleko od sjajnih promotivnih tvrdnji organizacije. Iako se African Parks hvali smanjenjem krivolova i povećanjem broja divljih životinja, stvarnost je drugačija za lokalno stanovništvo.


Ove potresne priče o nasilju, zlostavljanju i nepravdi jasno pokazuju potrebu za promenama u postupanju organizacija za zaštitu prirode. Lokalno stanovništvo zaslužuje pravdu, zaštitu i podršku, a ne strah, nasilje i patnju.

 

 

(Dejli mejl)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading