PUTIN IMA KECA U RUKAVU, ZA NEPRIJATELJA JE SKOVAO GADAN PLAN! ''Jastreb'' uskoro na frontu, sposoban je da pogodi metu na udaljenosti od 350 KILOMETARA! (VIDEO)

Autor:

Svet

18.01.2024

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napominje se da će biti korišćen kao pseudo krstareća raketa za skretanje neprijateljskih sistema protivvazdušne odbrane.

PUTIN IMA KECA U RUKAVU, ZA NEPRIJATELJA JE SKOVAO GADAN PLAN! ''Jastreb'' uskoro na frontu, sposoban je da pogodi metu na udaljenosti od 350 KILOMETARA! (VIDEO)

Foto: Shutterstock, Tanjug/ap

Rusija završava testiranje ciklusa letenja budžetskog analoga mlaznog drona Geranium kamikaze.

Predstavnici konstruktorskog biroa Stratim rekli su da je mlazni analog malog Geranijuma, poznatog kao Jastreb, trenutno u razvoju.

Prema rečima programera, ovo je leteće krilo sa koordinatnim navođenjem, sposobno da pogodi mete na udaljenosti do 350 km.

Foto: Printscreen/Youtube/Hindustan Times

Ruska kamikaza

Kompanija je naglasila da se trenutno završava ciklus letnih testova prototipa Jastreba, nakon čega će biti redizajniran prototip drona u punoj veličini, a potom i početak letnih testova. Planirano je da gotov proizvod bude pušten u prodaju u prvoj polovini 2024. godine.

Napominje se da će biti korišćen kao pseudo krstareća raketa za skretanje neprijateljskih sistema protivvazdušne odbrane.

Stratim je dodao da će kreirani proizvod imati pristupačnu cenu, jer se sastoji od civilnih komponenti.

Takođe, Ukrajina će „u roku od 24 sata“ pružiti pomoć Velikoj Britaniji u slučaju „napada“ Rusije na nju, prenela je Ukrajinska pravda, rekao je premijer te zemlje Denis Šmigal.

Podsetimo, britanski premijer Riši Sunak doputovao je u petak u Kijev da potpiše „istorijski“ desetogodišnji sporazum o bezbednosti.

Sporazum predviđa tri glavne vrste bezbednosnih garancija iz Londona: pružanje Kijevu „sveobuhvatne pomoći za zaštitu i obnovu teritorijalnog integriteta“; sprečavanje i obuzdavanje vojne eskalacije i „nove ruske agresije“; pomoć u budućoj integraciji Kijeva u evroatlantske institucije, uključujući podršku reformama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading