"VI STE NACISTI, VRAĆAJTE SE U SVOJU ZEMLJU"! Zvaničnik Huta oštro Americi i Velikoj Britaniji: "Ovo je akt terorizma!"

Autor:

Svet

13.01.2024

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Al-Huti je, u govoru na velikom protestu u jemenskoj prestonici Sani, kritikovao SAD i Veliku Britaniju zbog njihove "agresije".

"VI STE NACISTI, VRAĆAJTE SE U SVOJU ZEMLJU"! Zvaničnik Huta oštro Americi i Velikoj Britaniji: "Ovo je akt terorizma!"

Foto: Tanjug/Ap, Shutterstock

Muhamed Ali al-Huti, šef Vrhovnog revolucionarnog komiteta Huta, pozvao je Amerikance i Britance da se "vrate u svoju zemlju" i fokusiraju se na rešavanje problema rasizma, a ne na zaštitu izraelskih brodova.

Al-Huti je, u govoru na velikom protestu u jenenskoj prestonici Sani, kritikovao SAD i Veliku Britaniju zbog njihove "agresije" i pokretanja vazdušnih napada u noći između četvrtka i petka, prenosi CNN.

On je, takođe, savetovao ovim zapadnim zemljama da obrate pažnju na nedavno upozorenje lidera pokreta Huti, Abdula-Malika al-Hutija, koji je rekao da će svaki napad na Jemen naići na snažan odgovor.

- Mi nismo napali američke obale, nismo došli do obala Floride i nismo napali američka ostrva. Vi ste nacisti i vaši udari na našu zemlju su akt terorizma - poručio je Al-Huti zvaničnicima SAD i Velike Britanije, negirajući navode Vašingtona da su napadi izvedeni u samoodbrani.

Al-Huti je dalje kritikovao Amerikance zbog navodnog ugrožavanja bezbednosti plovidbe i aktivnog rada na podizanju cena pomorskog osiguranja.

On je Ameriku označio kao neprijatelja naroda, opisujući je kao izvor terorizma.
Veliki broj ljudi okupio su se u petak u glavnom gradu Jemena, držeći palestinske zastave i protestujući nakon što su SAD i Velika Britanija pokrenule vazdušne napade na ciljeve Hutija u toj zemlji.

Demonstranti su skandirali "Bog je veliki, smrt Americi, smrt Izraelu, prokletstvo Jevrejima, pobeda islamu".

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading