SAD NUDE 10 MILIONA DOLARA ZA INFORMACIJE O SPONZORIMA HAMASA! Ova četiri imena su se našla prva na CRNOJ listi

Autor:

Svet

05.01.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

no što se dosad zna jeste da Hamas ima četiri osoba koje je finansiraju.

SAD NUDE 10 MILIONA DOLARA ZA INFORMACIJE O SPONZORIMA HAMASA! Ova četiri imena su se našla prva na CRNOJ listi

Foto: Tanjug/AP, Printscreen X @ME_Observer

Nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele četiri paketa sankcija Hamasu, sada nude čak 10 miliona dolara za informaciju o "sponzorima" ove organizacije koja ima vlast u Pojasu Gaze, prenosi "Rojters" saopštenje Stejt Departmenta.

Ono što se dosad zna jeste da Hamas ima četiri osoba koje je finansiraju, to su:

Abelbasit Hamza Elhasan Hair

Amer Kamal Šarif Alšava
Ahmed Sadu Džadala
Muhamed Ahmad Abd Al-Dajim Nasrala

Oni su još ranije označeni u Sjedinjenim Američkim Državama kao teroristi. Prvi sa liste, Abelbasit Hamza Elhasan Hair, poznatiji kao Hamza, učestvovao je u upravljanju brojnim kompanijama Hamasa, a učestvovao je u transferu od 20 miliona dolara militantnoj grupi.

On je povezan sa predsednikom Sudana, Omarom Baširom, kao i sa islamističkim grupama koje narušavaju stabilnost u ovoj državi. Alšava i Džadal su deo investicione mreže Hamasa u Turskoj, prenosi Alo.

Da podsetimo, viši zvaničnik Hamasa, Saleh Al-Arouri, ubijen je u eksploziji u Bejrutu 2. januara. On je predvodio specijalnu brigadu "El Kasam", dok sukob Izraela i Hamasa traje od subote 7. oktobra kada su pripadnici ove islamističke organizacije ispalili 5.000 raketa iz Pojasa Gaze, a potom su upali na muzički festival "Supernova" kada je ubijeno najmanje 250 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading