LIDER HEZBOLAHA: Odgovor na ubistvo drugog čoveka Hamasa je NEMINOVAN

Autor:

Svet

05.01.2024

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa proiranskog libanskog Hezbolaha Hasan Nasralah izjavio je danas da je neizbežan odgovor na izraelski napad na uporište te šiitske organizacije u predgrađu Bejruta, u kojem je ubijen drugi čovek palestinskog Hamasa.

LIDER HEZBOLAHA: Odgovor na ubistvo drugog čoveka Hamasa je NEMINOVAN

Foto: Tanjug/AP

Nasralah, čiji ekstremistička organizacija svakodnevno izvodi napade na Izrael iz južnog Libana, rekao je u televizijskom obraćanju da je taj napad „ozbiljan“ i da je odgovor „neminovan“, prenosi Frans pres.

- Ne možemo ćutati o nasilju ovakvih razmera jer bi to značilo da će čitav Liban biti izložen u budućnosti. Naši borci sa svih graničnih područja odgovoriće na to opasno nasilje - kazao je Nasralah.

U napadu koji se pripisuje Izraelu, izvedenom na kancelariju Hamasa u utorak uveče, poginulo je šest zvaničnika te organizacije koja je saveznik Hezbolaha, uključujući njenog drugog čoveka Saleha al-Arurija, prenose Agencije.

Dan posle napada, Nasralah je rekao da ubistvo neće proći nekažnjeno, ali nije ulazio u detalje.

Napad na kancelariju Hamasa je prvi na predgrađe glavnog grada Libana od 7. oktobra, kada je počeo najnoviji rat Izraela i palestinskih ekstremista koji vladaju Pojasom Gaze.

Izrael nije preuzeo odgovornost za napad, za koji su ga Hamas, Hezbolah i vlada Libana odmah optužili. Neimenovani američki zvaničnik takođe je nagovestio da je reč o „izraelskom udaru“.

Sukobi Izraela i Hezbolaha, koji tvrdi da deluje u znak solidarnosti sa Hamasom u Gazi, ograničeni su na pogranična područja južnog Libana.

Liban je danas podneo žalbu Savetu bezbednosti UN, optuživši Izrael za ubistvo Al-Arurija. U žalbi, koja ima simbolički značaj, ubistvo je označeno kao „najopasnija faza“ izraelskih napada na Liban, preneli su izraelski mediji.

U žalbi se tvrdi da je Izrael ispalio šest raketa koje su ubile Al-Arurija i druge operativce Hamasa, i da Izrael koristi libanski vazdušni prostor za izvođenje napada na Siriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading