''NEMA NIKAKVIH DOKAZA'' Moskva odlučno demantuje da je ruska raketa preletela Poljsku!

Autor:

Svet

30.12.2023

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otpravnik poslova ambasade Rusije u Poljskoj Andrej Ordaš tvrdi da su optužbe neosnovane i da nisu pruženi nikakvi dokazi, već samo neosnovane optužbe da ja raketa koja je preletela teritoriju Poljske ruska.

''NEMA NIKAKVIH DOKAZA'' Moskva odlučno demantuje da je ruska raketa preletela Poljsku!

Foto: Tanjug/AP

Otpravnik poslova ambasade Rusije u Poljskoj, Andrej Ordaš, odbacio je optužbe poljskog ministarstva spoljnih poslova da je ruska raketa preletela teritoriju Poljske. Nakon što mu je uručena protestna nota, Ordaš je izjavio da mu nisu dostavljeni nikakvi konkretni dokazi, već samo neosnovane optužbe.

- Uručena mi je nota koja sadrži neosnovanu izjavu da je navodno ujutru 29. decembra poljski vazdušni prostor narušio vazdušni objekat, koji su poljski stručnjaci identifikovali kao rusku raketu - rekao je Ordaš za agenciju RIA. Dodao je da mu nisu pruženi nikakvi dokazi koji bi potvrdili ove tvrdnje.

- Nikakvi dokazi nam nisu predočeni. Kada sam tražio da dokumentujem ono što se nalazi u belešci, nisu mi dali - naglasio je ruski diplomata. Ordaš je istakao da je suočen s neosnovanim optužbama bez konkretnih podloga.

Operativna komanda Oružanih snaga Poljske saopštila je u petak da je neidentifikovani leteći objekat iz Ukrajine ušao u vazdušni prostor te zemlje. Međutim, Ordaš tvrdi da nije pružena nikakva validna potvrda da je reč o ruskoj raketi.

Dok traje dijalog između Rusije i Poljske povodom ovog incidenta, međunarodna zajednica s pažnjom prati razvoj situacije, dok obe strane nastoje da pruže relevantne dokaze kako bi potkrepile svoje tvrdnje.

Podsetimo, juče je u jutarnjim satima neidentifikovani vazdušni objekat neočekivano uleteo u vazdušni prostor Republike Poljske, dolazeći iz pravca Ukrajine. Poljska vojska je odmah reagovala i pravovremeno obavestila javnost putem društvenih mreža.

Iako zvanične potvrde o vrsti objekta nisu stigle, pojedini medijski izveštaji sugerišu da su građani primetili raketu. Novinar Кšištof Кomorski iz Lublina izjavio je da su dobili informaciju o neidentifikovanom objektu koji je nestao nakon što se pojavio na radaru u blizini Grubješova.

Poljski predsednik Andžej Duda odmah je zakazao hitan sastanak sa vojnim vrhom kako bi analizirao situaciju i preduzeo odgovarajuće korake. Vlada je saopštila da se, zbog ozbiljnog narušavanja poljskog vazdušnog prostora, trenutno održava sastanak premijera Donalda Tuska i vojnog vrha. Očekuje se dalje informisanje javnosti kako se situacija bude razvijala, prenosi Strana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading