UZBUNA U POLJSKOJ, CELA DRŽAVA NA NOGAMA: Raketa iz Ukrajine pala na NATO teritoriju? Predsednik hitno sazvao sastanak s vojnim vrhom!

Autor:

Svet

29.12.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je u jutarnjim satima neidentifikovani vazdušni objekat neočekivano uleteo u vazdušni prostor Republike Poljske, dolazeći iz pravca Ukrajine. Poljska vojska je odmah reagovala i pravovremeno obavestila javnost putem društvenih mreža.

UZBUNA U POLJSKOJ, CELA DRŽAVA NA NOGAMA: Raketa iz Ukrajine pala na NATO teritoriju? Predsednik hitno sazvao sastanak s vojnim vrhom!

Foto: Shutterstocka

- Neidentifikovani vazdušni objekat koji je u jutarnjim satima ušao u vazdušni prostor Republike Poljske sa strane granice sa Ukrajinom od trenutka prelaska granice do trenutka gubitka signala praćen na radaru - navodi se u saopštenju ministarstva odbrane.

Mediji navode da su građani navodno primetili raketu.

Prema zvaničnom saopštenju Ministarstva odbrane, objekat je bio pod stalnim nadzorom radara od trenutka ulaska u poljski vazdušni prostor sve do momenta kada je izgubljen signal.

- Neidentifikovani vazdušni objekat koji je u jutarnjim satima ušao u vazdušni prostor Republike Poljske sa strane granice sa Ukrajinom od trenutka prelaska granice do trenutka gubitka signala praćen na radaru - navodi se u saopštenju ministarstva odbrane.

 

 

Iako zvanične potvrde o vrsti objekta nisu stigle, pojedini medijski izveštaji sugerišu da su građani primetili raketu. Novinar Кšištof Кomorski iz Lublina izjavio je da su dobili informaciju o neidentifikovanom objektu koji je nestao nakon što se pojavio na radaru u blizini Grubješova.

Jedan od poljskih TV kanala nezvanično navodi da je reč o raketi viđenoj iznad sela Vožučin-Cukrovnja. Stanovnici opštine Dolgobičov su takođe prijavili leteći objekat velike brzine. Ovaj deo Poljske već je bio pogođen ukrajinskom raketom u novembru 2023. godine, kada su poginula dva poljska državljana.

Lokalni mediji izveštavaju o jakoj buci i zvižduku koji su pratili prolazak objekta ka zapadu. Na području Zamošća mobilisane su značajne snage kako bi se pronašli eventualni fragmenti objekta.

Poljski predsednik Andžej Duda odmah je zakazao hitan sastanak sa vojnim vrhom kako bi analizirao situaciju i preduzeo odgovarajuće korake. Vlada je saopštila da se, zbog ozbiljnog narušavanja poljskog vazdušnog prostora, trenutno održava sastanak premijera Donalda Tuska i vojnog vrha. Očekuje se dalje informisanje javnosti kako se situacija bude razvijala, prenosi Strana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading