POGOĐENE ZGRADE, SKLADIŠTA I METRO STANICA: U masovnom raketiranju ruskih snaga na Kijev, Lavov i Harkov povređeno sedam osoba!

Autor:

Svet

29.12.2023

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ranim jutarnjim časovima danas, ruske snage izvele su niz masovnih napada raketama i dronovima na ukrajinske gradove Kijev, Lavov i Harkov, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost i osudu širom sveta.

POGOĐENE ZGRADE, SKLADIŠTA I METRO STANICA: U masovnom raketiranju ruskih snaga na Kijev, Lavov i Harkov povređeno sedam osoba!

Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko, obavestio je javnost da je, prema prvim informacijama, u napadima na Kijev povređeno sedam osoba. Interfaks Ukrajina prenosi da su pogođene stambene zgrade, skladište i zgrada metro stanice Lukjanovska, koja je korišćena kao sklonište. Gradonačelnik je naglasio ozbiljnost situacije i hitnost pružanja pomoći povređenima.

Ruski napadi na Harkov rezultirali su smrtnim ishodom jedne osobe, dok je osmoro ljudi povređeno, izveštava agencija Rojters. Gradonačelnik Ihor Terehov potvrdio je da su oštećene bolnica, stambene zgrade i industrijski objekti tokom serije napada.

U Lavovu, još jednom ukrajinskom gradu koji je bio meta, pogođena je stambena zgrada, izjavio je načelnik oblasti Maksim Kozicki. Trenutno se procenjuje obim štete, ali već je potvrđeno da ima povređenih, što dodatno povećava strahovanja i očekivanja međunarodne zajednice.

Svet pažljivo prati ovu eskalaciju tenzija između Rusije i Ukrajine, sa osudama dolazećim sa svih strana. Međunarodna zajednica sve više poziva na mirno rešenje i dijalog kako bi se izbegao dalji gubitak ljudskih života i eskalacija sukoba u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading