OPASNA BOLEST KOSI VOJNIKE NA UKRAJINSKOM RATIŠTU!? Komandanti tvrde: FOLIRAJU, NEĆE DA SE BORE!

Autor:

Svet

20.12.2023

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinci ističu da je izbijanje groznice značajno smanjilo borbenu gotovost "ruskih pacova".

OPASNA BOLEST KOSI VOJNIKE NA UKRAJINSKOM RATIŠTU!? Komandanti tvrde: FOLIRAJU, NEĆE DA SE BORE!

Foto: shutterstock

Ukrajinska Glavna Obaveštajna Uprava (MID) je izvestila na Telegramu da se mišja groznica širi među mnogim ruskim jedinicama na bojištu u Kupjansku.

Ova virusna, zoonotska bolest se prenosi na ljude putem glodara direktnim kontaktom, inhalacijom, urinom, izmetom ili sluzokožnim sekrecijama. U ranim fazama bolest liči na običan grip, ali kako vreme prolazi, simptomi uključuju tešku glavobolju, visoku temperaturu, osip, nizak krvni pritisak, krvarenje iz očiju, mučninu, povraćanje i intenzivne bolove u donjem delu leđa. Bolest takođe utiče na bubrege, uzrokujući poteškoće u mokrenju za zaraženu osobu, kako je prenela Yahoo News.


Ruska komanda je navodno ignorisala pritužbe o groznici, otišavši toliko daleko da ih odbaci kao "samo izgovor za izbegavanje borbe."

Ukrajinska Glavna Obaveštajna Uprava je naznačila da je izbijanje groznice značajno smanjilo borbeni efekat "ruskih pacova". Pre deset dana, Rusi su počeli da raspoređuju rezervne napadne jedinice u područje Kupjanska kako bi blokirali grad. Važno je napomenuti da je Kupjansku služio kao ključni logistički čvor preko kojeg su, tokom prethodne okupacije, snabdevane neprijateljske snage hranom i municijom.


Situacija u Kupjansku postaje sve napetija kako se širenje groznice među ruskim trupama odražava na njihovu operativnu sposobnost. Navodno ignorisanje zdravlja i dobrobiti vojnika postavlja pitanja o ukupnoj spremnosti i otpornosti ruskih snaga u regionu.

Dok mišja groznica i dalje predstavlja pretnju ruskim trupama, ukrajinske snage pažljivo prate situaciju i razmatraju potencijalne implikacije za svoje vojne strategije. Uticaj bolesti na vojne operacije Rusije ističe nekonvencionalne izazove sa kojima se suočavaju u modernom ratovanju, gde biološke pretnje mogu poremetiti konvencionalne taktike i promeniti dinamiku bojišta.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading