KRENULI SU LOPATAMA I PAJSEROM NA NJU: Roditelji ubili ćerku jer je odbila dogovoreni brak, a zbog odluke suda ostali su u NEVERICI!

Autor:

Svet

20.12.2023

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo je potreslo Italijane koji nisu navikli na ovakve priče sa Istoka

KRENULI SU LOPATAMA I PAJSEROM NA NJU: Roditelji ubili ćerku jer je odbila dogovoreni brak, a zbog odluke suda ostali su u NEVERICI!

Foto: shutterstock

Viši sud u Italiji osudio je bračni par poreklom iz Pakistana na doživotni zatvor zbog ubistva njihove osamnaestogodišnje ćerke.

Šabar Abas i Nazija Šahin odlučili su da smrskaju glavu ćerki pošto nije želela da uđe u brak sa muškarcem koji su oni odabrali.

Na CCTV kamerama u Italiji, roditelji su u društvu ujaka nesrećne Samane Abas snimljeni kako dan pre ubistva hodaju ulicom sa lopatama i pajserom u rukama.

Potom su kamere uhvatile momenat kako sa ćerkom odlaze u nepoznatom pravcu.

Telo Samane Abas pronađeno je ispod jedne farme u severnoj Italiji u novembru 2022. godine, 18 meseci nakon što je nestala.

Njen otac Šabar Abas, uhapšen je u Pakistanu u augustu i izručen da mu se sudi za njeno ubistvo. Njegova supruga Nazia osuđena je u njenom odsustvu. Veruje se da se krije u Pakistanu.

Šabar i Nazija, uz pomoć njenog brata ubili su ćerku zbog povrede časti porodice. Nakon njenog nestanka, unija islamskih zajednica u zemlji izdala je fetvu, versku odluku, kojom se odbijaju prisilni brakovi.

Šabar je pred sudom tvrdio da je nevin.

"Ovo suđenje nije završeno. I ja želim da znam ko je ubio moju ćerku", kukao je Šabar na sudu..

Ujak, Daniš Hasnain, osuđen je na 14 godina zatvora zbog umešanosti u njeno ubistvo. Hasnain je uhapšen po evropskom nalogu za hapšenje u Francuskoj u septembru 2021. godine.

Saman Abas je kao tinejdžerka emigrirala sa svojom porodicom iz Pakistana u grad Novelara. Tamo je počela da izlazi sa muškarcem po svom izboru. Fotografija na kojoj ljubi svog dečka Pakistanca na ulici u glavnom gradu regije, Bolonji, navodno je izazvala bes njenih roditelja.

Italijanski istražitelji rekli su da je par želeo da njihova ćerka otputuje u Pakistan na dogovoreni brak 2020. godine, ali je ona odbila.

Kako prenose italijanski mediji, ona je od oktobra te godine živela pod zaštitom socijalnih službi, ali se u porodičnu kuću u Novelari vratila krajem aprila 2021. godine, nakon čega je nestala.

Obdukcija je kasnije otkrila da je Saman Abas imala slomljenu vratnu kost, verovatno kao rezultat davljenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading