OVA UBISTVA VEZE NEMAJU SA RATOM PROTIV HAMASA: Italijani ustali protiv Izraela, BES KLJUČA SA APENINA

Autor:

Svet

18.12.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rimokatolička Jerusalimska patrijaršija, katolička crkvena vlast u Svetoj zemlji, ranije je potvrdila da su snajperom ubijene dve žene, Nahida Kalil Anton i njena ćerka Samar

OVA UBISTVA VEZE NEMAJU SA RATOM PROTIV HAMASA: Italijani ustali protiv Izraela, BES KLJUČA SA APENINA

Foto: Tanjug/AP

Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani kritikovao je danas izraelske snage zbog snajperske likvidacije dve žene unutar parohije Svete porodice u Pojasu Gaze, rekavši da takve akcije ne pomažu Izraelu u ratu sa Hamasom.

- (Izraelski) snajperista je upucao dve žene unutar crkve. Ovo nema nikakve veze sa borbom protiv Hamasa, jer je sigurno da se teroristi ne kriju u hrišćanskim crkvama - rekao je Tajani.

Rimokatolička Jerusalimska patrijaršija, katolička crkvena vlast u Svetoj zemlji, ranije je potvrdila da su snajperom ubijene dve žene, Nahida Kalil Anton i njena ćerka Samar.

- Još sedam osoba je ubijeno i više njih je ranjeno u izraelskom napadu na ovaj crkveni kompleks, u kojem je više hrišćanskih porodica iz Gaze pronašlo utočište i sklonište od oružanih sukoba. Ljudi su hladnokrvno streljani u krugu crkvenog kompleksa - navodi se u saopštenju Jerusalimske patrijaršije, preneo je ranije CNN.

Papa Franja se u nedelju oglasio povodom ubistava u parohiji Svete porodice i izrazio žaljenje što su "nenaoružani civili bili na meti bombi i pucnjave" u Gazi.

Izraelske odbrambene snage (IDF) odbacile su u nedelju tvrdnje da su gađale ovu katoličku parohiju u Pojasu Gaze, ističući da IDF "ne gađa civile, bez obzira na njihovu veru", navodi se u izveštaju dnevnika Tajms of Izrael.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading