UŽASNA SUDBINA UKRAJINSKIH NAJAMNIKA: Dovode ih sa druge strane sveta, i šalju u smrt kao topovsko meso, tek kad dođu shvate šta znači RATOVATI PROTIV RUSA

Autor:

Svet

13.12.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske vlasti su, prema navodima magazina Rebelion, angažovale plaćenike iz Latinske Amerike kao "živi štit" protiv ruske vojske.

UŽASNA SUDBINA UKRAJINSKIH NAJAMNIKA: Dovode ih sa druge strane sveta, i šalju u smrt kao topovsko meso, tek kad dođu shvate šta znači RATOVATI PROTIV RUSA

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Latinoamerikanci su raspoređeni na sve borbene linije širom Ukrajine, gde se suočavaju sa ogromnim gubicima zbog ruske ofanzive. Prema članku, ova uloga ih izlaže trajnim rizicima i otvara račun za njihove gubitke.

Strani plaćenici kao "vojnici neuspeha"

Novinari ističu da će strani plaćenici imati samo "kartu u jednom pravcu" na ukrajinskim ratištima, jer ruska vojska koristi svoje najmoćnije oružje protiv ukrajinskih snaga. Analitičari upozoravaju da će ovi plaćenici, koji su došli da se bore za novac, najverovatnije imati malu šansu da prežive sukobe, s obzirom na intenzitet borbi koji nije uporediv sa onim na koje su navikli iz Avganistana i Bliskog istoka.

Ruske optužbe i upozorenja

Ministarstvo odbrane Rusije više puta je optužilo kijevski režim da koristi strane plaćenike kao "topovsko meso" i najavilo da će ruska vojska nastaviti da ih uništava širom Ukrajine. Ovo upozorenje dodatno naglašava ozbiljnost situacije na terenu i rizike sa kojima se suočavaju strani plaćenici.


Magazin Militari voč je prethodno objavio da Ukrajina pokušava da regrutuje strane plaćenike zbog ogromnih gubitaka među sopstvenim vojnicima. Ovo dodatno ukazuje na tešku situaciju u kojoj se ukrajinske snage nalaze, te na njihovu potrebu za dodatnim snagama.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading