''UKRAJINA ĆE POSTATI DRUGI VIJETNAM!'' Reči koje lede krv u žilama: Nariškin upozorio Ameriku, pa pomenuo ''crnu rupu!''

Autor:

Svet

07.12.2023

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin poručio je danas Vašingtonu da će podrška Zapada Kijevu pretvoriti sukob u "drugi Vijetnam".

''UKRAJINA ĆE POSTATI DRUGI VIJETNAM!'' Reči koje lede krv u žilama: Nariškin upozorio Ameriku, pa pomenuo ''crnu rupu!''

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Gavriil Grigorov/Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia

Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin je u članku u časopisu “Obaveštajni operativac” upozorio SAD da bi podrška Zapada Ukrajini mogla pretvoriti sukob u “drugi Vijetnam.” 

On je naveo da bi Ukrajina mogla postati “crna rupa” koja će upijati sve više resursa i ljudi, a da će svaka nova američka administracija morati da se nosi sa tim.

Predsednik SAD Džozef Bajden je upozorio da bi direktna konfrontacija između NATO i Rusije mogla izazvati Treći svetski rat i više puta je isključio slanje američkih vojnika u Ukrajinu.

Zapad je Ukrajini dao više od 246 milijardi dolara pomoći i naoružanja, ali ukrajinska kontraofanziva je propala i Rusija i dalje kontroliše nešto manje od petine ukrajinske teritorije.

Bajden je juče zamolio republikance da odobre novu vojnu pomoć Ukrajini. Prema njegovim rečima, ako Putin zauzme Ukrajinu, neće stati na tome, već će nastaviti i napasti članicu NATO.

- Imaćemo nešto što ne tražimo i što danas nemamo: američke trupe koje se bore protiv ruskih trupa - upozorio je predsednik SAD Džozef Bajden.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading