BAJDEN ŠOKIRAO SVET: Priznao da se kandiduje samo zbog Trampa! "NE MOŽEMO DOZVOLITI DA POBEDI!" Evo šta to znači za Ameriku?

Autor:

Svet

06.12.2023

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da je njegova odluka o kandidovanju za drugi predsednički mandat 2024. godine delimično motivisana prisustvom bivšeg predsednika Donalda Trampa u politici.

BAJDEN ŠOKIRAO SVET:  Priznao da se kandiduje samo zbog Trampa! "NE MOŽEMO DOZVOLITI DA POBEDI!" Evo šta to znači za Ameriku?

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/AP/fotomontaža/E.DELIBAŠIĆ

Donald Tramp, Džozef Bajden

Tokom susreta sa demokratskim donatorima kod Bostona, Bajden je istakao da, iako nije siguran da bi se kandidovao da nije bilo Trampa, sada smatra da ne može dozvoliti Trampu da pobedi. "Tramp se više ni ne krije. Kaže nam šta će raditi, ali ne možemo mu dozvoliti da pobedi“," dodao je Bajden, naglašavajući da bi u slučaju Trampove kandidature i on išao na izbore.

Iako se Bajden suočava sa izazovima oko plasiranja svog ekonomskog učinka i pitanjima oko svojih pozdnih godina, on ističe da je demokratija u pitanju na novim izborima i najavljuje sučeljavanje sa bivšim predsednikom i biznismenom. Iako je popularnost Bajdena u padu, izgleda da će on biti nominovan za demokratskog predsedničkog kandidata za izbore 2024. godine, osim ukoliko ne dođe do ozbiljnih zdravstvenih problema ili nekog velikog iznenađenja.

S druge strane, Donald Tramp se za sada smatra velikim favoritom za predsedničkog kandidata republikanske partije. Njegovo prisustvo u politici i najava kandidature za izbore dodatno utiču na Bajdenovu odluku da se kandiduje za drugi mandat.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading