ZAHAROVA RASTURILA BAJDENA, NIKAD TEŽE REČI IZ MOSKVE: "Nije sposoban da održi govor naciji, politika Vašingtona LOŠA, APSURDNA, DIVLJAČKA"

Autor:

Svet

21.11.2023

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članak američkog predsednika Džozefa Bajdena u Vašington postu u kojem je naveo da će sukobi oko Ukrajine i Izraela rezultirati napretkom za SAD, jedan je od prvih koraka predizborne kampanje, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ZAHAROVA RASTURILA BAJDENA, NIKAD TEŽE REČI IZ MOSKVE: "Nije sposoban da održi govor naciji, politika Vašingtona LOŠA, APSURDNA, DIVLJAČKA"

Foto: www.profimedia.rs

"Ovo je očigledno jedan od prvih koraka uoči početka američke predizborne kampanje. Predsednički izbori u SAD se očekuju u novembru naredne godine. Time je rukovodstvo Demokratske stranke demonstriralo vrhu američke birokratije i ljudima kako će izgledati Bajdenova spoljnopolitička strategija u narednim mesecima. Ona će izgledati loše, apsurdno, divlje, jednom rečju - neugledno“, prokomentarisala je Zaharova, prenose RIA Novosti.

Prema njenim rečima, Bajden ovaj izborni korak počinje „istorijskim neuspehom“, pošto je rejting aktuelnog američkog predsednika dostigao rekordno nizak nivo. „Umesto tradicionalnog za američku kulturu obraćanja naciji, izabran je format pisanog članka, a razlog za to je sasvim očigledan: politički tim aktuelnog predsednika nije smatrao mogućim da dozvoli svom predsedniku da govori o rešavanju teških spoljnopolitičkih pitanja", navela je Zaharova.

Ona je ocenila da Bajden povlači paralele između sukoba u Ukrajini i Bliskog istoka iz prostog razloga što je podrška Izraelu u svim njegovim akcijama jedino pitanje o kojem postoji dvostranački konsenzus u najvišim ešalonima moći u Americi, dok su, kako je navela, u svim ostalim aspektima, razlike između republikanaca i demokrata nepremostive.

Osvrnuvši se na reči predsednika Bajdena da narod Palestine zaslužuje sopstvenu državu i da Gazom i Zapadnom obalom treba da upravljaju obnovljene palestinske vlasti, Zaharova je upitala zašto predsednik SAD ove reči javno ne uputi izraelskoj vladi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading