VUKOVI SAMOTNJACI ĆE VREBATI ZAPADNJAKE: Evropa U STRAHU! Rizik od terorističkih napada PPOVEĆAN, Gaza će postati NAJVEĆI REGRUTNI CENTAR za džihadiste!

Autor:

Svet

24.11.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski bezbednosni zvaničnici upozoravaju na povećani rizik od napada radikalizovanih islamista, posebno nakon izbijanja rata u Pojasu Gaze. Posebno su zabrinuti zbog takozvanih “vukova samotnjaka”, pojedinaca koji se samostalno radikalizuju i teško ih je pratiti.

VUKOVI SAMOTNJACI ĆE VREBATI ZAPADNJAKE: Evropa U STRAHU! Rizik od terorističkih napada PPOVEĆAN, Gaza će postati NAJVEĆI REGRUTNI CENTAR za džihadiste!

Foto: Printscreen X @DrEliDavid

Prema izvorima iz više od 10 obaveštajnih i policijskih agencija iz pet evropskih zemalja, uključujući Veliku Britaniju, Nemačku i Francusku, nadzor nad islamističkim militantima se pojačava. Međutim, ovo dodatno opterećuje resurse koji su već pod pritiskom zbog suočavanja sa pretnjama iz Rusije, Kine i Irana.

Jedan neimenovani britanski bezbednosni zvaničnik izrazio je zabrinutost da bi rat u Gazi mogao postati najveće regrutno mesto za islamističke militante od rata u Iraku 2003. godine. Slično tome, nemački zvaničnik je naveo da je pretnja civilima najveća u novijoj istoriji Nemačke.

Johen Kopelke, koji vodi najveći nemački policijski sindikat, ističe da najveća opasnost dolazi od “samoradikalizovanih” militanata. Prema njemu, samo je pitanje vremena kada će ovi ljudi izvršiti zločine, a ne moraju nužno koristiti bombe - mogu izvesti napade automobilima ili noževima.

U dva nedavna napada islamističkih militanata u Francuskoj i Belgiji, tri osobe su ubijene. Kao rezultat toga, ove dve zemlje, zajedno sa Austrijom, Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom, podigle su nivoe uzbune od terorističke pretnje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading