SVET MOŽE DA ODAHNE: Neće biti nove PANDEMIJE iz Kine, masovne upale pluća kod dece izazvane OBIČNIM VIRUSOM GRIPA

Autor:

Svet

24.11.2023

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski zdravstveni zvaničnici nisu identifikovali nove ili neobične patogene u vezi s povećanjem respiratornih oboljenja i žarištima upale pluća kod dece. Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je prethodno zatražila od Kine dodatne informacije o nedijagnostikovanoj upali pluća među decom, a kineske vlasti su odgovorile u roku od 24 sata pruživši tražene podatke.

SVET MOŽE DA ODAHNE: Neće biti nove PANDEMIJE iz Kine, masovne upale pluća kod dece izazvane OBIČNIM VIRUSOM GRIPA

Foto: pixabay.com

Prema pruženim informacijama, povećanje respiratornih oboljenja povezano je s ukidanjem mera protiv koronavirusa u Kini. Kina je navela da su ograničenja uvedena zbog pandemije doprinela smanjenju broja respiratornih oboljenja, ali je njihovo ukidanje dovelo do povećanja oboljenja sličnih gripu. Osim toga, podaci ukazuju da su poznati patogeni poput mikoplazme pneumonije, bakterije koja izaziva infekciju kod mlađe dece, prisutni u povećanom broju slučajeva.

Nezavisni kineski mediji su prethodno izvestili o punim dečjim bolnicama u različitim delovima zemlje. Kineske vlasti su povećanje oboljenja pripisale ukidanju mera protiv koronavirusa, što je slično iskustvu drugih zemalja, uključujući Veliku Britaniju i SAD.

U suštini, informacije ukazuju na to da je povećanje respiratornih oboljenja kod dece u Kini rezultat kombinacije faktora, uključujući ukidanje mera protiv koronavirusa i prisustvo poznatih patogena.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading