JORDAN PRETI OBJAVOM RATA IZRAELU: Evo šta će biti CRVENA LINIJA!

Autor:

Svet

06.11.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jordanski premijer Bišer Hasavneh upozorio je danas da će svaki pokušaj da se Palestinci ''izmeste'' iz Gaze ili okupirane Zapadne obale biti ''crvena linija'' i da će to Jordan smatrati ''objavom rata''.

JORDAN PRETI OBJAVOM RATA IZRAELU: Evo šta će biti CRVENA LINIJA!

Foto: Tanjug/AP

''Neće biti raseljavanja, nove Nakbe, niti alternativne domovine'', rekao je Hasavneh, a prenosi Tajms of Izrael. Ranije danas Jordan je saopštio da je isporučio humanitarnu pomoć Gazi vazdušnim putem, na taj naćin izbegavši prelaz Rafa između Egipta i Pojasa Gaze.

''Ovo je naša dužnost da pomognemo našoj braći i sestrama povređenima u ratu u Gazi. Uvek ćemo biti tu za našu palestinsku braću", napisao je na svom nalogu na mreži Iks jordanski kralj Abdulah II biln al-Husein.

Jordanska isporuka medicinske pomoći Gazi obavljena je u koordinaciji sa SAD i Izraelom, rekao je neimenovani američki zvaničnik. Supruga jordanskog kralja Abdulaha II, kraljica Ranija pozvala je na prekid vatre, poručivši da apel da se zaštite životi Palestinaca nije isto što i antisemitizam i podrška terorizmu.

"Dozvolite mi da budem veoma jasna. Biti propalestinski ne znači biti antisemita, biti propalestinski ne znači da ste za Hamas ili za terorizam", istakla je kraljica Ranija u intervju za Si-En-En.

Broj poginulih Palestinaca u Pojasu Gaze premašio 10.000, od toga 4.100 dece

 Više od 10.000 Palestinaca ubijeno u akcijama izraelske vojske u Pojasu Gaze od 7. oktobra, kada su počeli sukobi Izraela i Hamasa, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja pod kontrolom Hamasa.

Kako je preciziralo, do sada su poginula 10.022 Palestinaca, među kojima je 4.104 dece i 2.641 žena, prenosi Al Džazira. Broj ranjenih od početka sukoba dostigao je 25.408, navelo je ministarstvo.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading