"PUTIN JE MRTAV": Na poznatom ruskom Telegram kanalu se pojavla ŠOKANTNA vest! Haos u Kremlju, pominje se DRŽAVNI UDAR!? Odmah se oglasio Peskov!

Autor:

Svet

27.10.2023

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najmoćnijih i najmisterioznijih ličnosti u svetskoj politici, ruski predsednik Vladimir Putin, suočava se sa ozbiljnim zdravstvenim problemima koji bi mogli da dovedu do dramatičnih promena u političkom pejzažu Rusije

"PUTIN JE MRTAV": Na poznatom ruskom Telegram kanalu se pojavla ŠOKANTNA vest! Haos u Kremlju, pominje se DRŽAVNI UDAR!? Odmah se oglasio Peskov!

Foto: Tanjujg/ap

Telegram kanal General SVR izazvao je juče pravu medijsku buru objavom vesti o Putinovoj smrti u njegovoj rezidenciji Valdaj severno od Moskve. U izveštaju se tvrdi da je Putin umro nakon duge borbe sa rakom i da je rusko rukovodstvo pokušalo da ga zameni dvojnicima kako bi održalo sliku stabilnosti.

Kremlj je brzo reagovao i demantovao ovu senzacionalnu vest, nazvavši je „apsurdnom informativnom šalom“. Putinov portparol Dmitrij Peskov odbacio je sve tvrdnje o Putinovoj smrti kao lažne i rekao da je ruski predsednik „megaaktivan“. Ovo, međutim, nije prvi put da se pojavljuju spekulacije o Putinovom zdravlju. Već neko vreme kruže glasine da je Putin teško bolestan i da već duže vreme koristi dvojnike kako bi održao imidž moći.

Jedan od ključnih aktera ove priče je Telegram kanal General SVR, koji navodno vodi bivši general-potpukovnik Kremlja, poznat pod pseudonimom Viktor Mihajlovič. Kanal je tvrdio da je Putinovo okruženje pokušalo da predstavi njegovog dvojnika kao pravog predsednika, za šta su tvrdili da je pokušaj državnog udara.

Postoji nekoliko teorija o tome ko bi mogao da stoji iza ove lažne vesti i zašto bi neko želeo da destabilizuje Rusiju. Jedna takva teorija sugeriše da Telegram kanal možda finansiraju pojedinci koji su nekada bili bliski Putinu, ali su sada izgubili moć i uticaj. Pominje se i moguća umešanost vojne obaveštajne službe GRU.

Ova najnovija drama oko Putinovog zdravlja dolazi u vreme kada su politički i ekonomski izazovi već prisutni u Rusiji. Putin se dugo suočavao sa kritikama zbog svoje autoritarne vladavine i kršenja ljudskih prava. Ovakva situacija bi mogla dodatno destabilizovati političku situaciju i otvoriti prostor za nove političke snage.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading