HAMAS JE KASAPIO, ODRUBIO GLAVE, ŽIVE BEBE SPALIO, SILOVAO: Netanjahu otišao predaleko i najavio nešto što NIKO NE ŽELI da čuje

Autor:

Svet

24.10.2023

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Izraela ničim nije pokazao da je za mir, već samo da postoji jedna opcija za državu koju predvodi

HAMAS JE KASAPIO, ODRUBIO GLAVE, ŽIVE BEBE SPALIO, SILOVAO: Netanjahu otišao predaleko i najavio nešto što NIKO NE ŽELI da čuje

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio j da bi borba njegove zemlje protiv Hamasa "mogla biti dug rat".

Govoreći na konferenciji za novinare u Jerusalimu zajedno sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, Netanjahu je istakao potrebu da se pobedi Hamas ili ćemo "svi izgubiti".

Netanijahu je upozorio da bi Hamas, takođe, predstavljao pretnju Evropi.

On je ponovio Makronovo upozorenje Hezbolahu, islamističkoj militantnoj grupi koju podržava Iran i koja dominira južnim Libanom, da se ne uključuje u rat.

Netanjahu je rekao da će Hezbolah "zažaliti" ako uđe u sukob.

- Nadam se da će poslušati naše upozorenje. Pretrpeće strašne posledice - naglasio je on.

Izraelski premijer je uporedio Hamasov napad od 7. oktobra sa holokaustom, citirajući Babin Jar i Anu Frank dok je navodio zločine Hamasa, preneo je "Tajms of Izrael".

- Hamas je iskasapio, Hamas je odrubio glave, Hamas je žive spalio bebe, Hamas je silovao, Hamas je kidnapovao taoce - rekao je on.

Netanjahu je naveo da se, kao i u Drugom svetskom ratu, kada su Francuzi podržavali antinacistički otpor, danas međunarodna zajednica ujedinjuje u podršci Izraelu.

- Varvarstvo Hamasa preti Jevrejima, preti Bliskom istoku, preti Evropi, preti svetu - naglasio je on i nazvao Gazu enklavom Islamske države (ID).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading