NA POMOLU VELIKI OBRT: Izrael odustaje od kopnene ofanzive na Gazu?

Autor:

Svet

17.10.2023

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska se sprema za sledeću fazu kampanje protiv militanata Hamasa u Pojasu Gaze, ali planovi možda neće biti u skladu sa široko rasprostranjenim očekivanjima o neminovnoj kopnenoj ofanzivi, saopštio je danas portparol vojske Ričard Heht.

NA POMOLU VELIKI OBRT: Izrael odustaje od kopnene ofanzive na Gazu?

Foto: Profiemdia

"Mi se pripremamo za sledeće faze rata. Nismo rekli šta će biti. Svi pričaju o kopnenoj ofanzivi. Možda je nešto drugačije", rekao je Heht novinarima, prenosi Rojters.

Prethodno je drugi portparol izraelskih odbrambenih snaga potpukovnik Džonatan Konrikus izjavio da izraelska vojska ne očekuje da će sutrašnja poseta američkog predsednika Džozefa Bajdena Izraelu odložiti ili zakomplikovati najavljenu kopnenu operaciju u Gazi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Portparol izraelskih odbrambenih snaga potpukovnik Džonatan Konrikus izjavio je danas da izraelska vojska ne očekuje da će sutrašnja poseta američkog predsednika Džozefa Bajdena Izraelu odložiti ili zakomplikovati najavljenu kopnenu operaciju u Gazi.

"Mislim da je i (američki) predsednik takođe rekao da bi Hamas trebalo da bude uništen, a to je upravo naš vojni cilj", rekao je Konrikus za Si-En-En.

Bajdenova poseta Izraelu se tumači kao još jedna demonstracija ogromne podrške zvaničnog Vašingtona nakon smrtonosnog napada Hamasa 7. oktobra, a predsednik SAD će biti prvi šef neke države koji je posetio Izrael od početka sukoba.

Republika

Foto: Profiemdia

 

 

Izrael tokom noći gađao ciljeve Hezbolaha u Libanu

 Izraelska vojska saopštila je da je tokom noći izvela napade na "terorističke ciljeve Hezbolaha u Libanu". "Izraelska vojska gađala je vojne ciljeve terorističke organizacije Hezbolah na libanskoj teritoriji", navedeno je u saopštenju, prenosi Tajms of Izrael. Od početka rata izazvanog napadom militantne palestinske grupe Hamas na Izrael 7. oktobra, u sukobima na izraelsko-libanskoj granici na libanskoj strani je poginulo oko 10, uglavnom naoružanih ljudi, ali i novinar Rojtersa i dva civila. Na izraelskoj strani poginule su najmanje dve osobe. Međunarodna zajednica strahuje od eskalacije sukoba između Hezbolaha, koji podržava Iran, i izraelske vojske. Izrael je nakon ovih graničnih sukoba počeo da evakuiše hiljade stanovnika sa 28 lokacija na severu zemlje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading