"MOLIM VAS, IZVEDITE ME ODAVDE ŠTO PRE": Hamas objavio snimak Izraelke otete na "žurci smrti, Maja MOLI da je oslobode (VIDEO)

Autor:

Svet

17.10.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Militantna grupa Hamas objavila je uznemirujući video, koji prikazuje Maju Šem, učesnicu "žurke smrti" koja je kidnapovana i odvedena kao talac. Video, objavljen na zvaničnom Hamasovom Telegram kanalu, prikazuje mladu ženu, identifikovanu kako direktno govori u kameru na hebrejskom, moleći za svoje oslobađanje.

"MOLIM VAS, IZVEDITE ME ODAVDE ŠTO PRE": Hamas objavio snimak Izraelke otete na "žurci smrti, Maja MOLI da je oslobode (VIDEO)

Foto: Printscreen Daily Mail

Maja (21) koja je kidnapovana tokom festivala Nova 7. oktobra, deluje vidno uznemireno na snimku, a njen glas podrhtava dok govori: "Molim vas, izvedite me odavde što pre. Molim vas."

 

Ovo je prvi put da je Hamas objavio video na kojem talac govori iz zatočeništva. Prema tvrdnjama Hamasa, Maja je oteta tokom njihovog napada na južni Izrael ranije ovog meseca.

 

Festival, koji se održavao u pustinji, bio je jedna od glavnih meta Hamasa kada je teroristička grupa izvršila tajni napad preko granice. Tokom napada, stotine učesnika žurke su stravično upucane, a drugi su kidnapovani i odvedeni u Gazu kao taoci.

 

Među otetima bio je i 26-godišnja studentkinja Noa Argaman, čiji su poslednji trenuci zabeleženi na još jednom videu objavljenom od strane Hamasa. Na srcepasrajućem snimku, Noa se može videti kako moli za svoj život dok je terorista iz Hamasa vozi na motoru. Video se završava Noinim uplašenim kricima, a od tada nije viđena.

 

Njen otac Jakov, dao je emotivan intervju izraelskoj televiziji nakon napada. Izrazio je svoje prvobitno neverovanje, nadajući se da je reč o grešci. Međutim, njegov najgori strahovi potvrđeni su kada mu je pokazan snimak. "Uvek sam bio zaštitnički nastrojen, ali u ovom trenutku nisam mogao da je zaštitim", jecao je neprekidno, opisujući svoju ćerku kao zatečenu i uplašenu.

Izraelska vojska je potvrdila u ponedeljak da je najmanje 199 taoca odvedeni u Gazu, što je više nego što se prethodno procenjivalo. Porodice žrtava, uključujući i roditelje Noe Argaman, šalju poruke svojim otetim voljenima, nadajući se da će njihovi glasovi na neki način dopreti do njih.

Preko 1.400 ljudi je poginulo u terorističkim napadima Hamasa 7. oktobra. Od tada, Gaza je pretrpela hiljade žrtava u odmazdama izraelskih vazdušnih udara, što je dodatno pogoršalo već tešku situaciju u regionu.

Dok raste međunarodna zabrinutost zbog eskalacije konflikta, porodice sa obe strane granice suočavaju se sa neizdrživom neizvesnošću o sudbini svojih voljenih.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading