AMERIKA JE SAUČESNIK U ZLOČINIMA: Iran preti PREVENTINIM MERAMA: „Promeniće se geografska karta Izraela"

Autor:

Svet

17.10.2023

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan izjavio je večeras da se u narednim satima mogu očekivati "bilo kakve preventivne mere" protiv Izraela.

AMERIKA JE SAUČESNIK U ZLOČINIMA: Iran preti PREVENTINIM MERAMA: „Promeniće se geografska karta Izraela"

Foto: Profimedia

„Vođe otpora neće dozvoliti izraelskom režimu da radi šta hoće u Gazi, a onda, kada se smire oko Gaze, krenu na druge džepove otpora u regionu...U narednim satima, može se zamisliti sprovođenje bilo kakvih preventivnih mera“, izjavio je iranski ministar u televizijskom obraćanju, prenosi agencija Fars.

On je objasnio da pod otporom ''ne misli samo na pokret Hezbolah''.

„Grupe otpora su spontano organizovane širom regiona poslednjih godina kako bi se očuvala nezavisnost zemalja i oduprle ponovljenim aktima agresije izraelskog režima. Širenje razmera rata na polju otpora će samo po sebi stvoriti sliku koja će rezultirati promenom geografske karte Izraela“, upozorio je on.

Abdolahijan je takođe pozvao SAD da zaustave "ratne zločine protiv žena, dece i civila".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Amerika postaje saučesnik

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanaani kritikovao je SAD zbog bezuslovne podrške Izraelu tokom rata protiv pojasa Gaze i podvukao da Vašington postaje saučesnik u zločinima cionističkog režima nad palestinskim narodom.

Obraćajući se novinarima na nedeljnoj konferenciji za novinare u ponedeljak, Kana'ani je rekao da su SAD već uključene u izraelsku vojnu kampanju protiv opkoljene enklave i Palestinaca i da bi trebalo da snose odgovornost.

"Iran smatra da su SAD već vojno uključene u sukob između Izraela i Palestinaca“, rekao je diplomata novinarima.

„Zločini cionističkog režima se vrše uz podršku Sjedinjenih Država i Vašington mora da odgovara“, dodao je portparol na konferenciji za novinare.

On je upozorio da će nastavak brutalnog napada cionističkog režima na opkoljenu teritoriju predstavljati ozbiljan rizik za mir u čitavom regionu.

Iranski diplomata je takođe podigao uzbunu da će svaki scenario biti moguć ako se nastavi brutalna politika Izraela prema Palestini.

„Otpor širom regiona neće zatvoriti oči pred zločinima koje su počinili cionisti“, upozorio je Kanaani.

Republika

Foto: Tanjug/AP Hassan Eslaiah

 

 

On je takođe opisao izraelske akcije u Gazi kao ratni zločin, ukazujući na opetovanu izraelsku upotrebu međunarodno zabranjenog oružja protiv civila u enklavi, kao i na njegovu odluku da prekine snabdevanje vodom, hranom i lekovima u toj oblasti.

Na drugom mestu u svojim izjavama, Kana'ani se obrušio na određene arapske države zbog normalizacije diplomatskih odnosa sa Izraelom, ističući da

„Normalizacija sa cionističkim režimom neće garantovati bezbednost nijednoj stranci u regionu. Oni koji su nekada smatrali da bi normalizacija mogla da zaustavi zločine cionista, sada su shvatili da su pogrešili.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading