TRAGEDIJA U AVGANISTANU! U snažnom zemljotresu 6,5 Rihtera život izgubilo MINIMUM dvoje ljudi!

Autor:

Svet

15.10.2023

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povređeno je više od 100 ljudi!

TRAGEDIJA U AVGANISTANU! U snažnom zemljotresu 6,5 Rihtera život izgubilo MINIMUM dvoje ljudi!

Foto: Tanjug/AP

asd

U jutrošnjem snažnom zemljotresu jačine 6,5 stepeni Rihterove skale, koji je zahvatio provinciju Herat u Avganistanu, dve osobe su izgubile život, dok je preko 100 ljudi povređeno i prebačeno u Regionalnu bolnicu Herat, kako je saopštila humanitarna nevladina organizacija "Lekari bez granica".

Zemljotres je pogodio zapadni deo Avganistana, prema informacijama Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), a epicentar potresa nalazio se 34 kilometra udaljen od Herata na dubini od osam kilometara, prema podacima Američkog geološkog zavoda. Prethodno, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je izvestila da je više od 120 povređenih osoba prebačeno u regionalnu bolnicu u Heratu nakon ovog zemljotresa, prenosi Telegraf.

- Sada imamo više od 120 povređenih osoba koje su primljene u regionalnu bolnicu u Heratu, a znatan broj povređenih je transportovan u druge bolnice unutar tog grada - navela je SZO putem svojeg profila na platformi Twitter.

Napomenimo da je tokom serije razornih zemljotresa početkom ovog meseca u Avganistanu, poginulo najmanje 2.000 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading