UZNEMIRUJUĆE! MAJKA BEŽI OD ZVERI HAMASA! Kako bi spasila živote svoje dece ULETELA U KIŠU METAKA - žena spremna na sve! (VIDEO)

Autor:

Svet

11.10.2023

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seća se da je gledala kroz prozor u tihom trenutku kada je izašla iz skloništa da proceni šta se dešava, videvši ljude kako haotično trče

UZNEMIRUJUĆE! MAJKA BEŽI OD ZVERI HAMASA! Kako bi spasila živote svoje dece ULETELA U KIŠU METAKA - žena spremna na sve! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ovo je dramatičan trenutak kada je britanska majka pobegla iz opkoljenog naselja Jeted sa svojom porodicom kroz otvorena polja pored vojnih snaga u pucnjavi od strane Hamasa - ostavljajući iza sebe svog odraslog sina vojnika da se bori na liniji fronta.

Debi Šeron je stavila nogu na gas i projurila pored tenkova i izbegla metke nakon što se skrivala u porodičnoj sigurnoj kući više od 36 sati, dok se njihovo selo, zajednica od samo 120 porodica četiri kilometra od granice sa Gazom, našlo pod vatrom Hamasa .

Dok je bežala na sigurno, njen sin je bio na prvoj liniji fronta, jedan od vojnika koji se borio protiv stotina milicija koje su se infiltrirale na granice Izraela u ranim jutarnjim satima u subotu.

Jedna od 300.000 rezervista koji sada služe najgoroj ofanzivi Izraela u poslednjih 50 godina, Šaron sada sa strepnjom iz sata u sat čeka obaveštenja od svog sina Zohara (27), koji je u nedelju pozvan sa svojom padobranskom jedinicom, dan nakon što je Hamas objavio rat Izraelu.

Nakon potpune evakuacije, njen dom Ieted je sada među nekoliko naselja koja su sada postala zatvorena vojna zona, a desetine članova zajednice se i dalje vode kao nestali ili su mrtvi.

Ona i njen muž, njihova ćerka i zet, autistični sin i troje unučadi mlađih od 11 godina, bili su svi u jednoj prostoriji od samo 3k2 kvadratna metra bez struje dok su iz sata u sat čuli pucnjeve i projektile.

Pošto su im telefoni napunjeni samo nekoliko sati nakon iskušenja, nisu imali pojma šta se dešava izvan njihovog malog doma u južnom regionu Izraela i njegovog najaktivnijeg fronta.

- U tim satima sam zaista shvatila mentalitet sa kojim nas je moja engleska majka odgajala nakon što smo odrasli tokom Drugog svetskog rata i kako nas je naučila da se ponašamo u vanrednim situacijama - rekla je.

 

 

Seća se da je gledala kroz prozor u tihom trenutku kada je izašla iz skloništa da proceni šta se dešava, videvši ljude kako haotično trče. „Bilo je apokaliptično“, rekla je.

- Ništa nas nije moglo pripremiti za ovo. Ideja da "držimo bradu gore" i da ostanemo pozitivni usred haosa i neizvesnosti, mogao sam da vidim kako se sve dešava u tim trenucima. Osećao sam se kao da igram sve one priče koje mi je majka pričala dok sam odrastao - kaže. 

- Pokušavam da smirim decu, da ih sprečim da vrište, da ih sprečim da odu, sve ovo dok smo svi zajedno u sigurnoj sobi koja je dizajnirana da nas čuva od raketa, a ne od terorista, pa se nije ni zaključala. iznutra - navodi.

Pošto je živela u Izraelu od samo pet godina, Šeron, advokatu za krivična dela, ratovi su bili previše poznati, ali ono što se odigralo u subotu ujutru ne liči ničemu što je ikada videla.

Njen otac je služio u ratu Jom Kipur pre 50 godina, ali sa stotinama Hamasovih milicija koje su ubijale u izraelskim domovima, to je frontu približilo mnogo bliže nego što je zemlja ikada znala.

Evakuisana konvojom rezervnih vojnika iz zajednice kroz polja, Šeron i njena porodica provozali su se pored groblja uništenih civilnih automobila i vojnih vozila, što je jeziv znak da čak ni vojska ovde nije bezbedna.

Kada su počeli da dobijaju radio prijem i kada je čula najnovije vesti, shvatila je razmere rata nakon što je bila zaštićena bez kontakta oko 24 sata.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading