ALARM U MEKSIKU! Snažan zemljotres pogodio ovaj deo zemlje

Autor:

Svet

07.10.2023

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovom trenutku nema izveštaja o šteti.

ALARM U MEKSIKU! Snažan zemljotres pogodio ovaj deo zemlje

Foto: shutterstock

Zemljotres magnitude 5,9 stepeni koji je pogodio južni Meksiko protekle noći izazvao je zabrinutost i aktiviranje seizmičkih alarma, čak i u prestonici Meksiko Sitiju. 

Zemljotres je imao magnitudu od 5,9 stepeni prema podacima Američkog geološkog zavoda. Ova magnituda se smatra umerenom i može izazvati manju štetu, posebno ako se dogodi u naseljenim područjima.

Zemljotres se dogodio nešto posle 23 sata po lokalnom vremenu.

Epicentar potresa nalazio se u blizini grada Matijas Romero u južnoj državi Oahaka, a potres se dogodio na dubini od 108 kilometara ispod površine zemlje. Dublji zemljotresi obično imaju manje izražene površinske efekte.

Agencija za civilnu odbranu države Oahaka prati izveštaje o eventualnoj šteti. U trenutku izveštavanja, detalji o šteti ili povređenima nisu bili dostupni.

Potres je aktivirao seizmičke alarme u Meksiko Sitiju, što je dovelo do toga da neki stanovnici izađu na ulice iz predostrožnosti. Međutim, u većini gradskih područja nije se osetilo podrhtavanje tla.

Zemljotresi su česta pojava u Meksiku, s obzirom na njegovu lokaciju duž Pacifičkog vatrenog prstena, gde se susreću tektonske ploče. Vlasti obično prate situaciju nakon takvih događaja kako bi se osigurala bezbednost građana i minimalizovala šteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading