PUTIN ĆE NAPASTI KANCELARIJU ZELENSKOG? Rusi spremaju najžešću osvetu za ubistvo Viktora Sokolova

Autor:

Svet

25.09.2023

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petak je Kijev izveo raketni napad na Sevastopolj.

PUTIN ĆE NAPASTI KANCELARIJU ZELENSKOG? Rusi spremaju najžešću osvetu za ubistvo Viktora Sokolova

Foto: Tanjug/AP

Nakon ukrajinskog napada na štab Crnomorske flote (BSF), ruski admiral Vladimir Komojedov je istakao da je došlo vreme za udar na ključne centre odlučivanja u Kijevu, uključujući Generalštab, Ministarstvo odbrane i administraciju Volodimira Zelenskog.

- Vreme je da se udari u takozvane centre odlučivanja u Kijevu, Ministarstvo odbrane, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Konačno, Bankovska ulica, u kojoj se nalazi predsednička kancelarija - rekao je Komojedov.

On je naglasio hitnu potrebu za jačanjem odbrambenih kapaciteta protiv vazdušnih napada, s obzirom na učestale napade na Krim.

- Neophodno je rezervisati sredstva PVO, podeliti ih na sektore, i zaštititi glavne kontrolne i komunikacione centre u Sevastopolju, i na poluostrvu u celini - istakao je admiral.

U petak je Kijev izveo raketni napad na Sevastopolj, pri čemu je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su sistemi protivvazdušne odbrane uspešno oborili pet projektila. Zgrada štaba Crnomorske flote je pretrpela oštećenja, a jedan vojnik se vodi kao nestao.

Međutim, Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, tvrdi da su snage za specijalne operacije te zemlje izvele raketni napad na sedište ruske Crnomorske flote u Sevastopolju na Krimu i ubile njenog komandanta, admiral Viktor Sokolov.

Portal Republika.rs objavljuje sve informacije o ratu u Ukrajini iz izvora koji su se do sada pokazali relevantnim, a koje svakako s dodatnom novinarskom pažnjom proveravamo. Međutim, pošto se od početka sukoba vodi, kako medijski tako i propagandni, rat, redakcija Republike moli čitaoce da nam, ukoliko na našem sajtu prepoznaju eventualne lažne
vesti i dezinformacije, skrenu pažnju da bismo odmah reagovali i pravovremeno ispravili eventualne greške. Unapred zahvaljujemo.

Informacije možete slati na mejl redakcija@republika.rs

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

25.09.2023 20:54

Vi niste novina,vi ste splacina.