SKLONITE SE U PODRUME, OPASNOST VREBA IZ VAZDUHA! Šok poruka prestravila Rumune, evo ŠTA se krije iza nje

Autor:

Svet

13.09.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upozorenje je bilo na snazi 90 minuta, a poruka je poslata stanovništvu na 8 lokaliteta.

SKLONITE SE U PODRUME, OPASNOST VREBA IZ VAZDUHA! Šok poruka prestravila Rumune, evo ŠTA se krije iza nje

Foto: Tanjug/printscreen

Rumunske vlasti su u sredu ujutru objavile poruku RO-Alert za lokalitete u okrugu Tulčea, najavljujući da postoji mogućnost da neki predmeti padnu iz vazdušnog prostora.

U poruci se od ljudi traži da ostanu mirni i da se sklone u zatvoren prostor.

- Postoji mogućnost da neki predmeti padnu iz vazdušnog prostora. Zadržite smirenost! Sklonite se u podrume ili skloništa civilne zaštite. U nedostatku skloništa, ostanite u kući, dalje od prozora i spoljašnjih zidova - navodi News.ro.

Upozorenje je bilo na snazi 90 minuta, a poruka je poslata stanovništvu na 8 lokaliteta.

Nacionalni komitet za vanredne situacije (CNSU) odlučio je 7. septembra da usvoji zaštitne mere za stanovništvo u oblastima rumunske teritorije u blizini ukrajinskih gradova Reni i Izmail, kao i izdavanje RO-Alert poruka u vezi sa rizikom od pada nekih "elemenata koji pripadaju borbenim sredstvima korišćenim u sukobu".

Ministarstvo nacionalne odbrane gradi prostore za zaštitu stanovništva na nivou lokaliteta Plauru i Čatalkioj. Ta odluke je doneta nakon što su, nakon ruskih napada na luke u Odeskoj oblasti, pronađeni fragmenti drona u oblasti Plauru, a u Čiliji je projektil probio krov i plafon jedne kuće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading