ČETVRTA NOĆ PAKLA ZA ODESU I NIKOLAJEV: Rusi BEZ MILOSTI uništavaju luku i brodogradilišta, na meti SVE što ima veze sa napadima na Krim

Autor:

Svet

21.07.2023

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska vojska uništila je u Nikolajevu mesto razmeštaja ukrajinske vojske i stranih plaćenika, kao i mesto proizvodnje vojnih čamaca, rekao je za RIA Novosti Sergej Lebedev, koordinator Nikolajevskog područja.

ČETVRTA NOĆ PAKLA ZA ODESU I NIKOLAJEV: Rusi BEZ MILOSTI uništavaju luku i brodogradilišta, na meti SVE što ima veze sa napadima na Krim

Foto: Printscreen Telegram

"U Nikolajevu je pogođeno nekoliko ciljeva. Jedna od njih je hotel Ingul, gde su nacisti bili stacionirani zajedno sa svojim stranim instruktorima", rekao je.

Takođe je emitovao kratak video snimak sa mesta čišćenja ruševina. Na snimku se vidi da je zgrada teško oštećena, srednji deo gornja dva sprata petospratnice su potpuno urušeni.

 

Hotel Ingul se nalazi u Admiraltejskoj ulici, nekoliko desetina metara od najvećeg vojnog Nikolajevskog brodogradilišta, koje je u sovjetsko vreme gradilo raketne krstarice, razarače, velike protivpodmorničke i patrolne brodove i podmornice.

 

Lebedev je napomenuo da su nakon udara svi ulazi u preduzeće dugo bili blokirani na nekoliko blokova, propuštali su samo vozila hitne pomoći, vatrogasci i spasioci.

Pored toga, pogođeni su ciljevi u preduzeću Nibulon – „neki kontejneri“. Prema rečima lokalnog stanovništva, poznato je da je došlo do masivnog udaa na luku Nika-Tera sa detonacijom.

„Nibulon” je brodoremontno postrojenje, koje se, između ostalog, koristi i za izgradnju ratnih brodova. Preduzeće je u novembru 2021. godine potpisalo ugovor sa francuskom kompanijom OCEA za izgradnju pet brzih graničnih patrolnih čamaca tipa OCEA FPB 98 MK I za pomorsku stražu Državne granične službe Ukrajine .

Ruske rakete pogodile su i  terminale za žito jednog poljoprivrednog preduzeća u južnoj ukrajinskoj regiji Odesa, pri čemu su dve osobe povređene, saopštio je danas regionalni guverner Oleg Kiper.

 

„Nažalost, pogođeni su terminali za žito jednog poljoprivrednog preduzeća u Odeskoj oblasti. Neprijatelj je uništio 100 tona graška i 20 tona ječma“, saopštio je on danas na Telegramu, prenosi Rojters.

 

To je četvrta noć zaredom da Moskva izvodi udare na crnomorsku luku. 

Rusi su Odesu raketirali Kalibrima, sa nosača raketa, koji je noću dežurao u Crnom moru.

„Dve rakete su pogodile žitnice jednog poljoprivrednog preduzeća. Izbio je požar i oglasio se drugi alarm već tokom gašenja požara. Druga raketa je pogodila isto preduzeće , oštetivši poljoprivrednu i spasilačku opremu. Požar na površini većoj od 200 kvadratnih metara brzo je ugašen“, navode ukrajinski izvori.

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading