PUTIN ZAGRMEO! DAO TRI MOGUĆNOSTI VAGNEROVCIMA! Ruski predsednik se obratio naciji nakon puča (VIDEO)

Autor:

Svet

26.06.2023

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu su pripadnici grupe "Vagner" okončali svoju pobunu

PUTIN ZAGRMEO! DAO TRI MOGUĆNOSTI VAGNEROVCIMA! Ruski predsednik se obratio naciji nakon puča (VIDEO)

Foto: printscreen/RT

Predsednik Rusije Vladimir Putin večeras se obratio naciji, javio je "Prvi kanal" pozivajući se na portparola Kremlja Dmitrija Peskova.

 

 

Peskov je inače rekao da će večerašnje obraćanje Vladimira Putina direktno uticati na sudbinu cele Rusije.

Putin se zahvalio građanima Rusije i vojnicima za podršku, i rekao je da je situacija pokazala da su sve ucene i neredi osuđeni na neuspeh.

- Javnost, stranke, verske organizacije, celo društvo zauzeli su čvrst stav u podršci ustavnom poretku. Organizatori pobune, koji su izdali zemlju, izdali su one koji su bili sa njima. Velika većina boraca grupe „Vagner“ su patriote koje su iskoristili - rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao i da su organizatori pobune želeli da se vojnici međusobno ubijaju, a da je i Kijev hteo isti ishod.

- Hrabrost i samopožrtvovanje palih junaka pilota spasili su nas od strašnih posledica. Želim da se zahvalim svim vojnicima. Ogromna većina Vagnerovih boraca su patriote domovine, koji su iskorišćeni. Po mojim direktnim uputstvima donete su odluke da se izbegne krvoproliće - rekao je predsednik.

On je rekao da svi pripadnici Vagnera koji hoće da potpišu ugovor sa Ministarstvom odbrane to mogu da urade, a oni koji ne žele mogu da odu kući, ili u Belorusiju.

Podsećamo, tokom noći 24. juna Vagnerove snage su zauzele štab Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu. To se dogodilo nakon izjava Jevgenija Prigožina o navodnim raketnim i artiljerijskim napadima ruske vojske na kampove Vagnera - što su demantovali i Ministarstvo odbrane i FSB.

Predsednik Vladimir Putin je postupke vagnerovaca nazvao zločinačkom avanturom, a protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak za organizovanje oružane pobune.

Kasnije je pres-služba predsednika Belorusije saopštila da je Aleksandar Lukašenko razgovarao sa Prigožinom i da je prihvatio njegov predlog da se zaustavi Vagnerov pokret u Rusiji i preduzmu dalji koraci ka deeskalaciji.

Uveče je pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov rekao da će šef Vagnera "ići u Belorusiju" i da će krivični slučaj biti povučen. Garancija da Prigožin sme to da uradi je reč predsednika Rusije, dodao je Peskov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading