AVIONI RUSKE VLADE NAPUŠTAJU MOSKVU DOK PESKOV JAVLJA DA JE PUTIN U ZGRADI KREMLJA: Letelice se evakuišu na aerodrom u Sankt Peterburgu, a gomila je letova i za Tursku!

Autor:

Svet

24.06.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojavila se i informacija da gomila privatnih aviona leti iz Moskve za Tursku, a sad je poznato da nekoliko aviona ruske vlade ide ka Sankt Peterburgu

AVIONI RUSKE VLADE NAPUŠTAJU MOSKVU DOK PESKOV JAVLJA DA JE PUTIN U ZGRADI KREMLJA: Letelice se evakuišu na aerodrom u Sankt Peterburgu, a gomila je letova i za Tursku!

Foto: Shutterstock, Printscreen

Evakuacija u Sankt Peterburg

Par VIP aviona ruske vlade (RA-96022, Il-96-300PU i RA-73025, A319-115(CJ)) napuštaju moskovski međunarodni aerodrom Vnukovo, najverovatnije se evakuišući na aerodrom Pulkovo u Sankt Peterburgu.

Gotovo istovremeno sa ovom vešću portparol Kremlja Dmitrij Peskov se oglašava i iznosi podatak da je Vladimir Putin na svom radnom mestu u zgradi Kremlja.

Takođe, pojavila se i informacija da gomila privatnih aviona leti iz Moskve za Tursku.

Da  podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom o stanju u Rusiji, gde su snage "Vagnera" Jevgenija Prigožina preuzele kontrolu nad dva grada, sa liderim bivših sovjetskih republika.

Beloruska agencija Belta je objavila da je tamošnji predsednik Aleksandar Lukašenko razgovarali telefonom sa Putinom koji ga je obavestio o situaciji u Rusiji.

RIA Novosti prenosi da je Putin razgovarao telefonom i sa predsednikom Uzbekistana Šavkatom Mirzijojevim i predsednikom Kazahstana Kasim-Žomartom Tokajevim.

Iz kabineta kazahstanskog predsednika je saopšteno da je Tokajev kazao da su aktuelni događaji unutrašnja stvar Rusije i poručio da su ustavni poredak i vladavina prava neophodan uslov za održavanje reda i mira u zemlji.

Putin je zahvalio Kazahstanu na razumevanju aktuelne situacije u Rusiji.

Nije poznato da li se predsednik Ruske federacije čuo sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading