SI JE DIKTATOR Džozef Bajden IZVREĐAO predsednika Kine: Rušenje špijunskog balona za njega je SRAMOTA

Autor:

Svet

21.06.2023

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je kineskog kolegu Si Đinpinga "diktatorom", dan nakon što je državni sekretar Entoni Blinken posetio Peking, u pokušaju da stabilizuje bilateralne odnose sa Kinom.

SI JE DIKTATOR Džozef Bajden IZVREĐAO predsednika Kine: Rušenje špijunskog balona za njega je SRAMOTA

Foto: Ap photo

Džozef Bajden

Iako je Blinken u Pekingu rekao da bi poglavlje sa navodnim kineskim špijunskim balonom trebalo da bude arhivirano, Bajden je u utorak izneo lični komentar, rekavši da je Si bio veoma posramljen kada je uništen iznad američkog tla.

Kako navodi Rojters, nejasno je zašto je Bajden tako govorio o Siju.

"Razlog zbog kojeg je Si Đinping bio veoma uznemiren kada sam srušio taj balon je to što je u njemu bila špijunska oprema za koju nije ni znao. To je velika sramota za diktatore, kada ne znaju šta se desilo", rekao je Bajden i dodao da Kina ima "stvarne ekonomske poteškoće".

Si, koji se sastao sa Blinkenom u ponedeljak, nije javno odgovorio na Bajdenove jučerašnje komentare Samo dan pre Bajdenovih komentara, Blinken i Si su se dogovorili da stabilizuju odnose i unormalizuju rivalstvo Vašingtona i Pekinga tako što neće dozvoliti da se nadmetanje pretvori u konflikt. 

BONUS VIDEO: 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading