PRONAĐENA DEVOJČICA KOJA JE OTETA PRE 10 GODINA: Par je namamio sladoledom, a ono što je prošla u zatočeništvu je UŽASAVAJUĆE (VIDEO)

Autor:

Svet

20.06.2023

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je oteta kao sedmogodišnja devojčica 22. januara 2013. godine u Mumbaju.

PRONAĐENA DEVOJČICA KOJA JE OTETA PRE 10 GODINA: Par je namamio sladoledom, a ono što je prošla u zatočeništvu je UŽASAVAJUĆE (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/BBCHindi

Devojčica Pooja Gaud oteta je pre 10 godin i konačno je vraćena kući.

BBC je prošle godine izveštavao o njenom nestanku.

Devojčica je oteta ispred škole, od strane para koji su je primamili sladoledom.

Njena majka, Punam Gaud, izražava ogromnu sreću zbog pronalaska svoje ćerke. Ona kaže: "Izgubila sam nadu da ću ikada pronaći svoju ćerku, ali bogovi su mi bili naklonjeni."

Policija tvrdi da su dete oteli Hari D'Souza i njegova supruga Soni. Ovaj par nije mogao imati dece, a Hari je uhapšen zbog otmice.

Pre nego što je nestala, Pooja je živela sa svojim roditeljima i dva brata u maloj kući u predgrađu. Tog dana, otišla je u školu sa starijim bratom, ali su se posvađali, pa je brat otišao u školu sam, ostavljajući je iza sebe. Tada ju je navodno par namamio pričom da će joj kupiti sladoled i odveo je. Prvo su je odveli u Gou, a zatim u Karnataku, saveznu državu na zapadu i jugu Indije. Zapretili su joj da će je povrediti ako zaplače ili privuče pažnju na sebe. Izvesno vreme je bila u mogućnosti da pohađa školu, ali nakon što je par dobio svoje dete, ona je povučena iz škole, a svi su se preselili u Mumbai. Pooja kaže da je zlostavljanje postalo još gore nakon rođenja deteta. Rekla je: "Tukli su me kaišem, nogama, šakama. Jednom su me toliko jako tukli oklagijom da su mi leđa krvarila. Takođe su me prisiljavali da obavljam kućne poslove u roku od 12 do 24 sata." Neverovatno je da je kuća u kojoj je živela bila blizu kuće u kojoj se rodila, ali nesrećna devojčica nije poznavala puteve.

Konačno, jednog dana Pooja je uspela da dođe do mobilnog telefona para dok su spavali i unela je svoje ime na YouTube. Pronašla je video zapise i postere o njenoj otmici, kao i brojeve koje je mogla pozvati za pomoć. "Tada sam odlučila da potražim pomoć i pobegnem", izjavila je. Ipak, prošlo je sedam meseci pre nego što je skupila dovoljno hrabrosti da o svemu razgovara sa Pramilom Devendrom, kućnom pomoćnicom starom 35 godina.

Gospođa Devendra je odmah pristala da joj pomogne. Jedan od brojeva na posteru za nestalu osobu ih je povezao sa Rafikom, komšinicom Pujine majke. Majka i ćerka su prvo razgovarale putem video poziva, a zatim su se dogovorile za susret. Poojina majka kaže da je tražila žig koji samo ona zna da postoji na njenoj ćerki, i kada ga je pronašla, preplavile su je emocije. "Sve moje sumnje su nestale. Znala sam da sam pronašla svoju ćerku", izjavila je majka.

Devendra je srećna što je odigrala značajnu ulogu u ponovnom okupljanju porodice. Rekla je: "Svaka majka treba da pomogne detetu koje joj se obrati za pomoć. Možda nismo njihove biološke majke, ali ipak smo majke." Nakon sastanka, Pooja, nekoliko članova porodice i gospođa Devendra otišli su u policijsku stanicu da podnesu prijavu. "Sve sam ispričala policiji. Čak sam im rekla gde žive moji otmičari", rekla je Pooja. To je dovelo do identifikacije i hapšenja osumnjičenih. Milind Kurde, viši inspektor policijske stanice DN Nagar u Mumbaju, izjavio je za BBC da su uhapšeni pod optužbom za otmicu, pretnje, fizičko nasilje i kršenje zakona o radu dece.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/BBCHindi

 

Poojin povratak kući obradovao je ne samo njenu porodicu, već i sve koji su je poznavali. Međutim, trenutno život nije lak ni za nju ni za njenu majku. Poojin otac, koji je bio jedini izdržavalac porodice, preminuo je od raka pre četiri meseca. Stoga je Poojina majka prihvatila posao prodaje grickalica na železničkoj stanici kako bi obezbedila dovoljno za život sebi i svojoj deci, ali zarada je mala i jedva spaja kraj s krajem. "Sada imam i pravne troškove. Naša situacija je takva da ako izostanem sa posla sutradan nećemo imati novca za hranu", kaže majka.

Pooja još uvek prolazi kroz proces izlečenja od traume. Pati od noćnih mora i tužna je jer više nikada neće videti svog oca. Radi svoje bezbednosti, veći deo vremena provodi kod kuće ili je u pratnji člana porodice kada izlazi. "Želim da finansijski pomognem majci, ali ne smem. Takođe želim da se obrazujem", izjavila je.

Uprkos svim tim problemima, majka kaže da ne može biti srećnija. "Posao je iscrpljujući, ali svaki put kad vidim Pooju, ponovno dobijem snagu. Tako sam srećna što se vratila", zaključuje majka, navodi NajŽena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading