ZELENSKI JE SIGURAN: Čim poleti prvi ukrajinski F-16, Putin će znati da GUBI RAT (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

25.05.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će isporuke američkih borbenih aviona F-16 preko zapadnoevropskih zemalja Ukrajini biti signal da će Rusija izgubiti rat.

ZELENSKI JE SIGURAN: Čim poleti prvi ukrajinski F-16, Putin će znati da GUBI RAT (FOTO, VIDEO)

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Rojters prenosi da je Zelenski da što pre ta odluka, koju je američki predsednik Džo Bajden doneo objavio tokom samita G7 u Japanu, bude sprovedena, to će biti bolje.

- Prvi ukrajinski F-16 biće jedan od najjačih signala iz sveta da će Rusija izgubiti svoj agresivni rat. Biće slabija i izolovana - poručio je Zelenski u video obraćanju.

On je dodao da su u zaštiti ukrajinskog neba najznačajniji brzina obuke i snabdevanja.

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski s ukrajinskim vojnicima u Donbasu

Kako je Republika ranije objavila, Zelenski je na kraju samita G7 održanog u Hirošimi, na kojem je on bio gost, izrazio uverenje da će njegova zemlja dobiti američke borbene avione F-16, ali je priznao da ne zna koliko će tih letelica stići Kijevu.

Foto: Tanjug/AP

Borbeni avioni F-16

Pitanje obuke ukrajinskih pilota i isporuka aviona F-16 zvaničnom Kijevu predstavlja delikatan izazov za zemlje G7 koje od početka sukoba pomažu Ukrajini, vodeći računa da se ruski predsednik Vladimir Putin preterano ne isprovocira.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

Aleksandar Gruško, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije, izjavio je u subotu da se zapadne zemlje izlažu "kolosalnom riziku" ukoliko Ukrajini budu isporučile američke borbene avione F-16.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading