HAOS NA ULICAMA HIROŠIME! Gomila protestanata, veliki broj policajaca, IMA I UHAPŠENIH! (FOTO)

Autor:

Svet

19.05.2023

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove godine Grupom 7 predsedava Japan. Samit „sedmorke“ održava se u Hirošimi od 19. do 21. maja.

HAOS NA ULICAMA HIROŠIME! Gomila protestanata, veliki broj policajaca, IMA I UHAPŠENIH! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Na stotine demonstranata izašlo je na ulice Hirošime kako bi izrazili protest zbog održavanja samita G7 koji je otvoren danas u tom japanskom gradu, javlja Sputnjik.

Na protestu su mogli da se vide plakati sa antiratnim sloganima: „Protiv samita u Hirošimi!“, „Ne imperijalističkom samitu G7“, „Ne nuklearnom ratu!“, „Ne ratu i invaziji na Kinu“, „Nećemo dozvoliti agresivni rat protiv Kine!“.

Okupljeni su prošetali ulicama Hirošime u pratnji većeg broja policajaca. Kako javlja dopisnik Sputnjika, policija se danas uglavnom ponašala uzdržano.

- Danas se okupilo oko 350 ljudi. Otprilike su trećina studenti. Akciju smo pokrenuli juče i svaki dan ćemo održavati protest. Danas će biti još jedan miting nakon čega će demonstranti otići do Kupole atomske bombe - rekao je organizator mitinga Re Mijahara.

Prema njegovim rečima, tokom jučerašnjeg mirnog protesta privedena je jedna osoba – student Univerziteta u Hirošimi.

- To je nedopustivo. Nakon onoga što se dogodilo juče prilično aktivno smo protestovali. Ali juče je održan veoma mirna demonstracija. Policija je počela da gura, ljudi su popadali. To je bilo prilično oštro - rekao je Mijahara.

Ove godine Grupom 7 predsedava Japan. Samit „sedmorke“ održava se u Hirošimi od 19. do 21. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading