FINANSIJSKI PROBLEMI: Bajden otkazao posetu Australiji

Autor:

Svet

16.05.2023

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Džozef Bajden otkazao je posetu Australiji, što je trebalo da bude druga stanica nakon njegove azijske turneje, zbog krizne situacije oko američkog limita federalnog duga, rekao je večeras izvor upoznat sa ovim pitanjem.

FINANSIJSKI PROBLEMI: Bajden otkazao posetu Australiji

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Bajden će prisustvovati trodnevnom samitu lidera G7 koji počinje u petak japanskoj Hirošimi i vratiće se u SAD u nedelju, dodao je izvor, preneo je Rojters.

Trebalo je da svrati na Papua Novu Gvineju, a onda je trebalo da ide u Australiju, na sastanak zemalja Kvad (Australija, SAD, Indija, Japan).

Portparol Bele kuće za pitanja nacionalne bezbednosti Džon Kirbi rekao je danas da se ponovo procenjuje Bajdenov put u Australiju.

"Razrađujemo, razmišljamo o ostatku puta", rekao je Kirbi i otkrio da će se Bajden susresti sa indijskim premijerom Narendrom Modijem i premijerom Australije Entonijem Elbanizijem u Hirošimi.

Ministarstvo finansija je ranije procenilo da SAD neće moći da ispunjavaju svoje obaveze od 1. juna ukoliko Kongres ne poveća limit federalnog duga od 31,4 biliona dolara.

Kirbi je pojasnio da, ukoliko dođe do promena u Bajdenovom planu putovanja, to je zato što "stavlja prioritete na pravo mesto".

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading